merhabalar ;
bilgisayarımın özellikleri imzamda olduğu gibidir.yeni oyunları oynayabilmek için 1 gb ddr3 ati radeon hd 4650 ekran kartı aldım.(powercolor marka).ekran kartını bilgisayara takmadan önce bios flash update yaptım.yeni bios 1014 beta 002 olarak görüyor. yeni BIOS "graphic aperture size" bölümünde ekran kartını 128 mb olarak görüyor.1024 yada 512 yaptığımda ise ekran açılmıyor.mecburen bios pilini çıkarıp default ayarlara alıyorum.o şekilde bilgisayar açılıyor.bir de "bu modda" oyunları oynarken bilgisayar kendini reset ediyor.bende şu an eski ekran kartımı nvidia 128 mb geforce 4 mx 440 ı taktım.ve ekran kartını takar takmaz 128 mb olarak bios kendini ayarladı.
Bu arada atinin 3 adet en son driver ını yükledim.herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
acaba neden bios 1 gb görmüyor?bios beta olduğu için mi?
yoksa başka bir nedenden dolayı mı?
Sorunum ile ilgili kafanıza takılan herşeyi sorabilirsiniz.Aklıma gelen herşeyi denedim.Chip dergisinin uzmanlarının yardımını bekliyorum....
Şimdiden teşekkürler...
ati ekran kartı sorunu acil!!!!
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Konu hakkında bilgimyok ancak yeni oyunları makul bir seviyede oynayabilmek için minimum hd5770 gerekir.
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
262 mesaj
Konu hakkında bilgimyok ancak yeni oyunları makul bir seviyede oynayabilmek için minimum hd5770 gerekir.anakrtın sitesine git ve oradan cipset in güncel olan versiyonunu indir kur büyük bir ihtimal düzelecektir olmazsa aldığın yere götür ya değişimi olacaktır yada servis :)
Konu hakkında bilgimyok ancak yeni oyunları makul bir seviyede oynayabilmek için minimum hd5770 gerekir.arkadaşlar;
1.amacım sadece ve sadece en en yeni oyunları oynamak değil.kartın stabil bir şekilde windowsda çalışması,biosda 1 gb görmesi...
2. maalesef chipsetin en son versiyonu,ilk versiyonu ama biosun en son versiyonunu yükledim...
yine de olmadı...
sen dedigimi yap bendede aynı sorun vardı takılmalar... alalı daha 1 ay oldu HD6950 2 Gb cipseti indirdim kurdum anakart sitesinden suan sorun yok normale döndü yeni nesil kartlarda sorun olabilir olmaması gerek sen indir kur bikere güncel olsun olmasın dene bakalım
sen dedigimi yap bendede aynı sorun vardı takılmalar... alalı daha 1 ay oldu HD6950 2 Gb cipseti indirdim kurdum anakart sitesinden suan sorun yok normale döndü yeni nesil kartlarda sorun olabilir olmaması gerek sen indir kur bikere güncel olsun olmasın dene bakalımdediğini yaptım yine olmadı....::::::::::::::::((((((((((