ati ekran kartları bu anakartta sorun mu cıkarıyor
Mrb arkadaşlar P5VD2 VM-SE serisi anakartların tüm seri olarak problemli ben izmir egesis bilgisayarda staj görüyorum belki biliyosunuzdur.Bu anakarları müşterilerimizin bütçesine göre topladığı ucuz sistemlerde kullanıyorduk ancak bu modeli kullandığımız sistemlerden çok problem geldi genel olarak sorun windows kurarken HDD yi görmeme windows kurarken ati chipsetli ekran kartlarında mavi ekran ile karşılaşma ve windows kurulsa bile sistemin çok donması ve sistemin bir kaç saat içinde göçmesi sorunu ile karşılaşılıyordu.Sistemlerde nvidianın herhangi bir modelini kullanıyorduk ve mavi ekran sorunu ortaya çıkmıyordu atinin farklı modelinide denedik ancak aynı hata ile karşılaştık.Sanırım chipset ile uyumsuzluk var ati ekran kartlarında.Garantiye yolladığımız anakartların mac adresi yenilenip geri geliyordu.Mac ethernet kartı ile ilgili bir şey ve garantiden gelince bu sorunlar ortadan kalkıyordu ati ekran kartı durumu hariç.Biz bu anakart modelini artık müşterilerimize topladığımız sistemlerde kullanmıyoruz onun yerine gigabyte 945 yada asus P5GC-MX 1333 modelini kullanıyoruz.
Asus P5GC-MX 1333 modelini alabilirsin.80 küsür dolar civarında fiyatı yada bu fiyat aralığında bir ekran kartı veya daha ucuz bir nvidia ekran kartı alabilirsin.İşlemcin ve kullandığın ati ekran kartının modeli nedir ?
Ankartın P5VD2-VM mi P5VD2-VM-SE mi sadece VM ise problemsizdir sonu SE ile bitiyorsa sorunlu olan modeldir.
O zaman 8600GT yi alabilirsin problem olmaz.
evet sadece vm ile bitenlerde sorun yok se ile bitenlerde sorun var zotac 8600GT modelini alabilirsin ekran kartı olarak yada HD3650 ati.
Anladım seni merak etme sen 8600GT alacağım demişsinde ondan öneride bulundum.8600GT orta seviye bir karttır.Alınabilir.