Ati Hd 2600 Pro - Görüntü Sorunu(Farklı)

2afoxsem
21-10-2010, 23:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

Selam Arkadaşlar ;

Öncelikle ;
Herkesin Yardımı için çok teşekkür ederim...

Sorunşu arkadaşlar => Bilgisayarımın Ekran Kartı PCIE Ati hd 2600 pro 512 mb ekran kartı...Fanı Tozdan pislikten dolayı tahriş olmuş ve fan dönmüyordu artık.Garantiye yolladım.Garantiden geldi.Aynı ekran kartından fanı orjinal fan olarak göndermişler.

Eve gittim taktım bilgisayara (düzgün ve hassas bir şekilde).Gayet Güzel kullandım 3 gün boyunca.3. günden sonra sabah kalktım pc yi açtım.Pc çalışıyo ama görüntü yok (no signal input) yazıyor.Allah Allah dedim kendimce.Sonra ekran kartını söktüm etrafı bir kolaçan ettim ve sonra ekran kartını taktım görüntü geldi.sonra kapattım gittim.

Evde Geri geldim yine aynısı gibi açtım görüntü yine aynı.Ekran kartını çıkarttım.Onboard ekran kartını 2 gün boyunca kullandım ama sonra ekran kartımı yeniden taktım.Sonra yine çalıştı.Yine kapattım bilgisayarı ve 1 saat sonra yeniden oturdum ama yine görüntü yok.Anlamadım arkadaşlar.Pc çalışıyo ama görüntü yok.

1-Sistemde sorun yok (reg,driver,directx,asus bios,sistem windows) güncelledim.Ama görüntü yok.

2-Pc de ki usb vs. kablolar felan onlarada baktım sorun yok.

3-Geriye tek çare evin elektiriği kaldı ama onada bakıttım.(Voltaj bi yüksek bi düşük geliyo diye) sorun yok.

Eee arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.Olmadı Garantiye tekrar götürücem yada başka pc ye takcam.yada monitör'ü değiştirip bakıcam.

Şimdiden sağolun.
---------------------------------------------------------

Sistem ; Window Xp SP3
Ram ; 1024 MB
İşlemci ; Amd 5000 X2 (64) 2.6 Ghz
Ekran Kartı ; Ati HD 2600 Pro (512+Paylaşım)
Tarayıcı ; Mozilla Firefox (3.6.11 TR)

blue-crash
22-10-2010, 00:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
159 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Şöyle birşey söyleyebilirim,ben bir bilgisayarı temizledim birde baktım extra fan takılmış ama power bağlantısı yapılmamış.Bağlantıyı yaptım fan çalıştı ama ekran kartından görüntü gelmedi,fanı söktüm geldi.Psu zayıflamış olabilir eğer kasada fazladan fan varsa psu bağlantısını kesip çalıştırmayı dene.Diğer bir söyleyeceğim şey ise bios donanımı her açışında algılamıyor olabilir bios pili ile ilgili sorun olabilir saat ve tarih ayarları her açılışta değişiyorsa olabilir.

2afoxsem
22-10-2010, 00:37   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

Dediğin ekstradan fan var onu söküyüm deneyim.Ama söyle ekran kartını takıyom çalışıyo.sonra pc yi kapatıyom.geri açıyom görüntü anlamadım gitti.çok teşekkür ederim arkadaşım yardımcı olduğun için.
Bios pilini çıkartıyım bide.saat ve tarih ayarları değişmiyo ama ona baktım.onlar tamam.

yardımın için sağol.