Arkadaşlar bu directx 10 uyumlu ve şuan için ati ve nvidianın en güçlü en üst düzey 2 ekran kartından hangisi daha üstün acaba chip dergisi bu 2 seribaşı kartı test etti mi yada test edilen ve sonucu açıklayan başka bir yer vAR mı?
ATI HD 2900XT vs nVidia 8800GTX
şuan nvidianın en güçlü kartı hatta şuan en hızlı kart 8800 ultra atinin ekran kartı maalesef geride kaldı bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı
ben küçük bir araştırma yaptım ama sonuç senin dediğinden çok farklı Atinin hd 2900xt modeli nvidiayı geçmiş özellikle de high detail testlerinde kaldı ki bu kert atinin en son modeli değil... en son model olan hd2900 XTX ortalığı birbirine katacak gibi görünüyor lütfen linke bakın özellikle de 2. grafiğe...
https://www.chip.com.tr/forum/x2 ... nuclari_t29616.html bu linktekine de bakarsan nvidia önde ne olacak şimdi demek istediğim xtx modeli değil ati bu yarışda çok geride kaldı aşırı güç harcama olayı ati ye eksi puan kazandırdı ekran kartına çift güç girşi takmak lazım ayrıca pclabs editörleri teknoloji kanalınd canlı yayında test ettiler ati x2900xt modeli nvidianın 8800gts modeli ile ancak yakalıyabiliyor ilk çıkan sürücüler baya kötüydü 7.5 sürümüyl bira iyileştirmeler yapmışlardır ama xtx le belki nvidia yı geçebilir
Evet bu kartların asıl performasnı DirectX 10 kullanıldığında ve DirectX10 API siyleçalışan oyunlar çıktığında ancak ortaya çıkacaktır. Şu an yapılan testlerin çoğu gerçek değerleri göstermemektedir.
Eskiden bir olay hatırlatayım, İlk Pentium 4 çıktığında herkes eleştirmişti. Çünkü Pentium 3 lerden pek bir farkı yokmuş gibi gözüküyordu. Ancak zamanla P4 ün sahip olduğu komut setlerine uygun yazılımlar piyasaya çıkınca P4 ile P3 ün arasında dünyalar kadar fark olduğu ortaya çıkmıştır.
Aynı şey şimdi bu DirectX10 meselesinde yaşanıyor!
Bir şeyi daha ekliyeyim, gerçi başka bir konuda bunu yazdım ama tekrar yazayım, ATI 65 nm boyutunda üretim yapacak. nVIDIA ise 90nm den gidiyor. Bu nedenle AMD/ATI nin geleceği parlak. Çünkü GPU ya daha çok transistör yerleştirebilecek. Ayrıca daha yüksek saat hızlarına çıkacbilecek. Daha az ısınacak ve daha az güç tüketecek.