Ati HD 4870 görüntü bulanıklığı

MiqcroXce
25-06-2009, 23:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

slm chip ailesi ben bi sorunumu paylaşmak istiyorum sizinle
Ben daha yeni ati hd 4870 ekran kartı aldım taktik taktiigim gibi perfonmansımdan mutluyum her sey guzelde eskı ekran kartımdakı o masaustu goruntu kalıtesı yoq
eskı ekran kartım ati hd 2400 pro

Her 2 sindede goruntu formatım 1680 x 1050 idi ama gta4 gibi oyunlarda goruntu sorunu yoq ama counter strıke gıbı oyunlarda ve normal masaustundekı goruntude belirgin bir bulanıklık var yardım edebilirmisiniz acaba tesekkurler iyi forumlar . . .

MicrosoftGenci
26-06-2009, 01:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
304 mesaj

hocam sen o kadar küçük çözünürlüğe getirmenin amacı nedir acaba o çözünürlükte bir oyun oynuyacağını sanıyorsan yanılıyorsun o çözünürlükde bir ekran ayarı oyunlarda hata çıkartır ve bulanık gösterir... saygılar...

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
26-06-2009, 10:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

ekran kartınızın driverını kaldırıp pc yi yeniden başlatın yeni güncel driverı yükleyin
XP için::

Vista için::

windows 7 için::

MiqcroXce
26-06-2009, 19:38   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj
MicrosoftGenci
hocam sen o kadar küçük çözünürlüğe getirmenin amacı nedir acaba o çözünürlükte bir oyun oynuyacağını sanıyorsan yanılıyorsun o çözünürlükde bir ekran ayarı oyunlarda hata çıkartır ve bulanık gösterir... saygılar...
En kaliteli goruntu bu cozunurlukteydıde ondan bole yaptım
bır arkıye sordum 1280 x yap dedı harbıden su an en ıyı cozunurluk onda oluyor fakat benım ekran 22 oldugu ıcın ondada guzel bır goruntu bulamadım ekrana tam yayılmıyor goruntu hade baqalım !

mapeyza
13-10-2009, 12:00   |  #5  
Yeni Üye
23 mesaj

arkadaşım bende aynı kartan aldım bendede aynı sorun var ati 4870 hd  512 mb 256 bit cözünürlük zayıf geliyor 17 inc monitör kullanyorum eskisi ati 1650 radeon idi fark yok 1024 768 ounuyorum oyunları nfs için baska ayar olmuyo pc kapanyo ses yapıyo bide reset atıyor ilginize tşk ederim bi zahmet arastıran arkadaş varsa bizahmet yardım [email=mapeyza@hotmail.com]mapeyza@hotmail.com[/email]

The-Zbeedy
02-03-2013, 19:57   |  #6  
The-Zbeedy avatarı
Taze Üye
1 mesaj

Merhabalar,

Konu baya eski fakat aynı durumla bende şuan karşı karşıyayım. Monitörümün desteklediği çözünürlük 1680x1050, eski ekran kartım ATI Radeon HD 4350. Bu kartı kullanırken hiç bir sorun yaşamıyordum. Söylediğim çözünürlükte net bir şekilde kullanıyordum. Ta ki Sapphire HD 5750 ekran kartını takana kadar. Önceki kartım VGA girişli idi. Yeni taktığım kart ise HDMI girişli. Şuan yeni kartı kullanıyorum. Oyunlarda hiç bir netlik vs. tarzı problem olmazken masaüstünde orantısız bir bulanıklık sorunu oluyor. Sadece 1680x1050 çözünürlükte değil, tüm çözünürlüklerde... Catalyst Control Center'dan "Görüntü Ayarlamaları (VGA Ekran)" kısmından bi kaç oynama yapınca netlik geliyor fakat netlik tüm ekrana yansımıyor. Sol taraf net olurken sağ taraf olmuyor, sol-sağ net olurken ekranın ortası bulanık oluyor. Bir türlü düzeltemedim. Araştırmalarım sonucundada net bir sonuç çıkmasada birkaç kişi VGA-HDMI dönüştürücüde sorun olabileceğini söyledi. Bu çözümü deneyeceğim en kısa sürede fakat bu sorunun cevabını bilenler varsa yardımcı olabilmelerini rica ediyorum..