Merhaba arkadaşlar geçenlerde ati HD 3650 almıştım ve beğenmeyip geri postaladım bu arada yakın çevrem ati alma Nvidia al diyor.Ati gerçekten parasına göre çok şey sunuyor bazı kilit özelliklerde Nvidia daha iyi diyorlar.Mesela şimdi HD 3870 'e göz koydum ama ondan bilmem ne yokmuş.Alet 256 bit ve GDDR4 bellekli.Çekirdek hızı 725 mhz Bellek hızı 2250 mhz ama işte zorla soğutuyorlar aletten... Öte yandan Nvidia çipsetlerdede küfreder gibi DDR2 bellek kullanılıyor.Yani Nvidia da biraz daha para bayılmak lazım.
soğutan yorumda bu:
zamanına göre iyi bir kart
Herkes ekran kartının faydalarını yazmış ve bunları tekrardan yazmak birşey ifade etmez.Ben kartın eksik olan yönlerini yazmak istiyorum.İlk olarak kartın Fizik hesaplama motoru bulunmuyor bu sebeple Mirrors Edge veya Unreal Tournament 3 gibi oyunlarda bulunan ileri düzey fiziksel etkileşim efektlerini yakalayamıyorsunuz.(Bu arada fiziksel hesaplamaların şu ana kadar üretilen ATI kartlarda mevcut olmadığını söyleyeyim.nVIDIA 8xxx serisi ve üstü şu an için sadece bu desteği veriyor) Video hızlandırma özelliğinin versiyonu eski.Bu sebeple HD 4xxx serilerine oranla sınırlı sayıda video türüne hızlandırma desteği sağlanıyor. HD4830 bu karta hem fiyat olarak yakın hem de daha bir performans sunuyor. Oyunlarda VPU Recover hataları alıp bilgisayarınızın durduk yere yeniden başlamasını istemiyosanız 450W veya üzeri bir PSU tercih edin.
sistemim:
biostar TA780G
AMD 5200+
2 gb 800 mhz ram
320 gb hdd
350 watt psu (gerçek)