İşletim siitemim şu anda win7 rc7100 ama lisanslı işletim sistemim vista business.monitör aidata lcd akran.benim sorunum şu:ekranda yazıların ve icon ların altında sağ tarafa doğru uzayan bir gölgelenme var.bu yüzdende yazılar ve görüntüler olması dereken netlikte görünmüyor.şuanda işyerimde olduğumdan ekran görüntüsü koyamıyorum.sorun neden olabilir acaba.?teşekkürler
ATİ RADEON X1050 ekrankartı sorunu
belki çözünülürlük yanlıştır bizimde öledi bi baktım çözünülürlük 1280x1024 1440x990 a ayarladım düzeldi
Yok kaçsefer çözünürlük değiştirdiysemde sorun aynı,ısınmadan dolayı olabilirmi acaba.gerçi ısısını nasıl bakarım onuda bilmiyorumya.birde uyumsuzluktan olabilirmi.yani ne biliyim her türlü ihtimal aklıma geliyor.sürücüler güncel,yinede kaldırıp tekrar kurdum ama nafile.ama emin olmak için yine birkere daha çözünürlüğe bakarım.ayrıca bu ekran kartı iyimidir sizce.ben oyun falan oynamıyorum.yaptıklarım video düzenleme(ulead ile)birde phoshop öğrenmeye çalışıyorum(adobe photoshop 7 ile).
1.Monitörden kaynaklanıyor(Bence bu ihtimal olası)
2.Ekran kartının aşırı ısınması
3.Ekran kartı veya yuvasında sorun.
Çözüm:
1.Kasayı yada ekran kartını alıp farklı bir mönitörde deneyeceksiniz.
2.Gpu-z programının sensörs bölümünden ısı'ya bakacaksınız eğer "boşta" 60-70'lerde ise fazla ısı var demektir.
3.Kartı çıkartıp, slotu temizleyip, tekrar takın. Sisteminizde muhtemelen onboard ekran kartı vardır. Sistemi onunla açmayı deneyin.
Teşekkürler Mustafa@PC.Monitörü başka bir kasayla deneyecem.merak ettimde eğer monitörden ise ne gibi bir problemdir acaba.inşallah masraf açmaz ya.