slmlar
Ya arkadaslar pc donanımı hakkında sadece yuzeysel bilgilere sahip biriyim. Hd 3870 ekran kartim var ve Ati tray tools la overclock nasil yaparım? Oynama yapmaya korkuyorum acaba donanımsal bir sorun ortaya çikar mı diye ? Kullanan varsa yardım edebilir mi? veya başka bir program önerebilir mi?
ati tray tools
ya online cod2 oynuyorum fps cok az işlemcim tek çekirdek ondan dengesiz calısıyor makıne. işlemciyi yenileyene kadar boyle bir çözüme gideyim mi dedim.
Cpu ya bios dan ayarlama yapılıyormus sanırım. Onu nasil yaparım?
Cpu ya bios dan ayarlama yapılıyormus sanırım. Onu nasil yaparım?İnceleyin: https://www.chip.com.tr/konu/Over ... Yapilir_3429_3.html
Ekran kartında overclock aslında daha kolaydır ama bu hız aşırtma direk PSU'ya yüklendiğinden PSU normal değerin 50-100w yukarısında olmalıdır. Ekran kartı overclock için Rivatuner'ı öneririm. Yazılımda hem kolay bir şekilde overclock yapabiliyorsunuz. Hemde grafik ve bellek hızlarında yaptığınız değişiklikleri anında görebiliyorsunuz.
rivatunner işe yaradı ama fazla yuklenince pikseller kafayı yedi :) ama farkı gordum tesekkur ederim .
core clock 775 mhz di 825 mhz yaptm, memory clock 1125 mhz di 1200 mhz yaptım şimdilik iyi midir sizce?
Peki daha önceden bazı arkadaslar tek çekirdekli işlemcim oldugundan ekran kartının sisteme fazla gelip dengeli calısamayıp yetersiz performans alabilecegimi söylemişlerdi, dogru da. Ben ekran kartına overclock yaparak bu dengesizligi artırmıs olmaz mıyım?
yeteri kadar fps verememesi dısında bir sorunu yok:)
Eskisindede mi kötü yoksa beklediğiniz gibi değil mi ? Bence daha yukarı çıkmayın. Sonuçta işlemci ile ekran kartı anakart veri yollarını ve kendi kapasitelerini kullanarak bir haberleşme içindelerdir. İşlemci bir süre sonra yüksek hıza getirdiğiniz gpu hızına yetişemeyebilir. Bu da darboğaz yaratır...