arkadaşlar işletim sistemim vistaydı, xp kurdum ve bu hata ile karşılaştım şimdi ne yaptıysam bi türlü ses alamıorum driverın son güncellenmiş halini kurmama rağmen bu şekilde oldu yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
audio device on high definition audio bus
Ses karıştırıcının yani ses kartının xp uyumlu driverini yüklemen gerekiyor.Ayrıca ses karıştırıcın soundmax'mı realtekmi?
ustat ben zaten xp driverını yükledim. driverida kendi sitesinden son güncellenmiş hali ile indirdim. ses kartım realtek pc modeli ise casper nirvana tW7 notebook olarak gecior. ilgilenirsen sevinirim şimdiden teşekkür edrim..
ben kendi sorunumu kendim çözdüm aynı sorunu yaşayan arkadaşlara seve seve yardımcı olurum
(denetim masasına gidip ses kartı ile alakalı ne yüklenmişse hepsini kaldırın
makinayı yeniden başlatın
anakartın cd sini takın
cd içinde hotfix var önce bunu yükleyin (xp digital ses kartlarını tanımıyor bu dosya sayesinde ses kartını görüyor)
zaten bu dosya yüklenince sizden ses kartı cd sini istiyor
işlem tamam )
bu şekildemi yaptın ...eger bu şekilde deilse nasıl yapıldıgını açıklarsan sevinirim .... hemde bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olursun
arkadaşlar merhaba,
bende benzer bir sorun yaşıyorum. benim pc de ses var fakat aygıt yöneticisinde "audio device on high definition audio bus" ın bulunmadığını görüyorum. bir oyun açtığımda bilgisayar birkaç dakika içinde kendini kilitliyor.
driverları yükledim hatta aygıt yöneticisinden ilgili donanım için driver güncellemeye kalkıştığım zaman anakartın driverında bulamıyor.
yardımcı olursanız çok sevinirim.
xp kullanıyorum. sorun vista uyumluluğundan olabilir mi?
anakartta bir problem olabilir mi?
aygıt çakışması mı söz konusu?
bios ayarlarına mı el atmam gerekir?
yoksa benim odunluğum mu..:D
şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
aklıma gelmişken şunu da söyleyeyim.
normalde kullandığım usb den bağlayıp da kullandığım mouse umu kullanamıyorum.
bu da olunca çakışma var olabileceği geliyor aklıma ama nasıl önleyebileceğimi hala bilemiyorum.
iyi günler.
tyncaklıma gelmişken şunu da söyleyeyim.işletim sisteminizi yüklerken bir takım eksik yüklemelerden veya bozuk yüklemelerden kaynaklamnması olasi..normalde kullandığım usb den bağlayıp da kullandığım mouse umu kullanamıyorum.
bu da olunca çakışma var olabileceği geliyor aklıma ama nasıl önleyebileceğimi hala bilemiyorum.iyi günler.
audio device on high definition audio bus şeklinde ses kartınız görünüyorsa microsoft kb patrch ini yüklemenize zaten gerek yoktur. işletim sisteminizi tekrar kurmayı deneyin bir takım driver codecleri çakışmış olabilir.
temiz bir kurulum daha sağlıklı olacaktir.Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 23 Eylül 2008 11:53
zaten haftasonu aldığım bilgisayara yapıyorum kurulumu.
şu an bilgisayar tertemiz. sadece yüklediğim anakart ve ekran kartı driverı mevcut. bu iki driver içerisinde çakışan birşey olabilir mi?
S.a Kardeş Bana YArdımcı olabilrimisin..Bn REaltek Programını Her Türlü Temiz Yükledim..Aygıtlara Girdim audio device on high definition audio bus yerinde soru işareti var..hopörlörden felan hiç ses.gelmiyor .ne yapabilirm.YArdımların İçin Şimdiden Teşekkürler..