autocad kursu ilanı gördüm.nedersiniz güvenilir mi

eposta7
30-07-2008, 17:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Arkadaşlar bir tane işe yerleştirme garantili autocad kursu ilanı gördüm. nedersiniz güvenilir mi? ben orta seviyede autocad biliyorum ama iş tecrübem olmadığı için hemde nerelere başvurabileceğimi bilmediğim için iş bulamıyorum.

Acil cevaplarınızı, yorumlarınız bekliyorum.

askerliğimde 2 yıl tecilli.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 06 Ağustos 2008 19:04
Kapalı Hesap (53751)
30-07-2008, 17:09   |  #2  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Öncelikle firma bilgilerini söyle duyan veya giden varsa yardımcı olurlar güvenilirlik hakkında...

bektash
30-07-2008, 17:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Valla banada bir zamanlar oyle diyorlardı bana Dedikleri qibi oLmadı . Bence kariyer.net'e basvur ;)

eposta7
30-07-2008, 17:17   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

aktif eğitim kurumu hani sürekli heryere ilan veren aktif'ten işe yerleştirmali diyen, iş tecrübem yok iş bulamıyorum.

eposta7
30-07-2008, 17:18   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj
bektash
Valla banada bir zamanlar oyle diyorlardı bana Dedikleri qibi oLmadı . Bence kariyer.net'e basvur ;)
sen hangisine gittin ve ne oldu?

bektash
30-07-2008, 17:22   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Firma adı vermek istemiyorum reklam olmasın Ama kariyer.net'ten basvurdum ben 4 yıllık bilg.tekn. bölümünü bitirdim. Suan montaj uzmanı olarak calısıyorum. 6 ay gibi bi sürecten sonra tabiki ama kariyer.net te stajyer ilanları var onlara basvur mulakata cagırırlarsa senin icin buyuk bir avantaj

eposta7
30-07-2008, 17:25   |  #7  
OP Taze Üye
4 mesaj

ben bilgisayar mezunu değilim, öğrencide değilim. fizik mezunuyum. teknik çizim kuralları falan bilmiyorum. kurs işe yerleştirme garantili diyor. kariyer.net tecrübesiz ve orta seviye bilgisi olanları almıyor, yanılıyor muyum

mezunları stajyer diye alırlar mı?

Son Düzenleme: eposta7 ~ 30 Temmuz 2008 17:26
Sniper27
06-08-2008, 03:19   |  #8  
Yıllanmış Üye
217 mesaj

Dünya bankası destekli, iş garantili bi çok kurs var yıllardır. Bende bir tanesine gitmitim, hemde maaş alarak. Ama iş garantisi kısmı fasa fiso biraz. Zira tüm mezunları aynı yerlere gönderiyorlar hep. Seninki para ödeyerek gidilen bi kurs herhalde, ama Auto Cad ile ilgili ne üzerine bi işe gönderiyorlar bunu bilmek lazım. AutoCad yerine daha profesyonel ve iş sahası daha yaygın bi 3D modelleme kursuna gitsen daha iyi olur bence, parana yazık olmasın. Birde öğrenebiliyorsun kurs firmasının kalitesini, geçmişini bi araştır. Sonra kursa gidipte sen kurs vermek zorunda kalma :D Birçok kişinin başına gelmiştir bu olay.

TASARIM2
29-05-2009, 14:35   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

MERHABA ARKADAŞLAR BENDE MİMTEK DİYE BİR KURUMA AUTOCAD EĞİTİMİ İÇİN GİTTİM FAKAT HOCA DERSE BİR GELDİ BİR GELMEDİ KURS YARIDA KALDI EĞİTİM GARANTİSİ VAR DEDİLER BİR TÜRLÜ BENİ DİGER DERSE ÇAĞIRMADILAR TAMAMEN MADUR ULDUM YANİ SİZİN GİTTİĞİNİZ YERDE MİMTEK OLABİLİR Mİ ACABA TAVSİYE ETMİYORUM TAMAMEN FİYASKO BİYER. . .

cetinhak
20-10-2009, 14:39   |  #10  
Taze Üye
3 mesaj

Merhaba Arkadaşlar,

Şu iş garantili aldatmacasına hala inan olduğunu sanmıyordum ama bu konuda ben de iki kelime etmek istiyorum. Bir kere hiç kimse iş garantisi veremez,  devlet bile veremiyor artık. Sadece seni bir yere iş görüşmesine gönderir o kadar. O da senin yeteneğine ve şansına kalmış artık. Bir kurum iş garantisi diyorsa ordan arkanıza bile bakmadan kaçın, bu bir aldatmacadır.

Onun yerine kaliteli kursa gidip, kendinizi geliştirip, kendiniz bir yerden işe başlayan. Dürüst kursların hiçbirisi iş garantisi vermez, ancak eğitim garantisi verir. Bir de AutoCad tek başına yetmez artık iş bulmak için mutlaka 3d max + photshop ta bilmen lazım. Bu anlamda geçen yaz bilgiegitim.com a gittim, kendimde gayret ettim, bir yerden işe başladım. Açıkca söylediler iş garantisi veremeyiz ama iş talepleri zaman zaman gelir onlara sizi göndeririz diye.

pctamir
23-10-2009, 14:20   |  #11  
Taze Üye
4 mesaj

HÜLYA TELLİ
Autodesk Yetkili Eğitmeni
3dmax Eğitmeni
Autocad Eğitmeni

Bilgi toplumunda yaşıyor olmanın getirdiği gereklilik yaşam boyu öğrenimin esasını oluşturarak, beraberinde kurumlarda da kendisini hissettirmeye başlamıştır.“İçinde yaşadığımız yeniçağda, zenginlik bilginin ürünüdür. Bilgi, ekonominin başlıca hammaddeleri ve en önemli ürünleri haline gelmiş bulunuyor. Günümüzde zenginlik yaratmak için gerek duyulan sermaye varlıkları arazi, bedensel emek, imalat aletleri ve fabrikalar değildir. Bunların yerini bilgi almış durumdadır.” (Thomas A. Stewart)
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok ülke, gelişmişlik düzeyini devam ettirmek ve maksimize edebilmek amacıyla, teknolojiye, bilimsel çalışmalara ve özelliklede insana yatırım yapılmasına önem vermekte ve bu alandaki çalışmalarına artan bir hızla devam etmektedir. Küresel rekabet hem ülkeler hem de kurumlar düzeyinde devam ederken rekabetin temeline hız, maliyet ve kalite yerleşmiş durumdadır. Ayrıca bu yapı içerisinde bilgi de önemli bir rol üstlenmektedir. Bilgi toplumunda yaşıyor olmanın getirdiği gereklilik yaşam boyu öğrenimin esasını oluşturarak, beraberinde kurumlarda da kendisini hissettirmeye başlamıştır. Hammaddeleri elde tutmak değil, bilginin ve bilgi teknolojilerinin elde tutulması ülkeler ve işletmeler için yeni gerçek kabul edilmektedir.
İşletim sistemlerinin gelişmesi, bilgisayarların güçlenmesi, kişisel bilgisayar kullanımının yaygınlaşması ve hayatı kolaylaştırmasıyla beraber yeni bilgi alanları da ortaya çıkmış, bireylerin ve işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik yazılımlarda gelişmeye başlamıştır. Bugün birçok yazılım gündelik hayatımıza girdiği gibi istisnasız bütün iş dallarında kullanılmaktadır. Günümüzde her işletme bulunduğu sektöre, kendi koşul ve gereksinimlerine uygun ihtiyaç duyduğu yazılıma yatırım yapabilmektedir. Elle yapılan birçok iş, teknolojideki bu hızlı değişimden ve beraberindeki gelişmeden etkilenmiş, işin daha hızlı ve daha kısa bir sürede yapılması sağlanarak zamandan ve kaynaktan tasarruf edilmesi sağlanmıştır.
Ağ teknolojilerinin gelişmesiyle beraber, bilginin kişi ve kurumlar arasında etkin bir şekilde paylaşılması iş verimliliğinde artış sağlamakta ve elde edilen bilgi mekândan ve zamandan bağımsız değere dönüştürülebilmektedir. Burada önemli olan kişi veya kurumların kendi sektörlerine uygun sistemi veya ihtiyaç duydukları yazılımı doğru bir şekilde seçebilmeleridir.
Günümüzde tek bir yazılımla da her şey halledilebilir demek mümkün değildir. Farklı alanlardan örnekler verelim. Adobe ailesinin resim işleme, tasarım ve grafik üzerine kurulmuş, vektörel tabanlı bir resim düzenleme yazılımı olan photoshop programı ile düşündüklerinizi ekrana yansıtabilirsiniz. Ancak bir tasarımcının Photoshop dışında diğer tasarım programlarını da çok iyi bir şekilde kullanabilmesi gerekir. Mesela Macromedia ailesinin kartvizit logo, yazı mizanpaj olarak kullanılan Freehand veya katalog, broşür ve amblem çalışmaları için kullanılan Corel Draw yazılımı gibi. Bunların dışında kitap tasarım olanaklarını kullanarak uzun belge projelerinde kolaylık sağlayan QuarkXpress programlarını kullanabiliyor olmakta tasarım sektöründe yer alan firmaların ve bu sektörde görev alanların bir adım öne çıkmasını sağlamaktadır. Bu listeyi daha da genişletmek isteyenler baskı, multimedia ve grafikler için hazırlanmış Adobe Illstrator programını veya son yıllarda dergilerin, gazetelerin, kitap yayıncılarının ve reklam acentelerinin tercih ettiği Indesign programını da tercih etmelidirler.
Başka bir örnek, donanım ve yazılım sektöründeki gelişmelere bağlı olarak mimari yazılımlarda da ilerleme kaydedilmiş olmasına verilebilir. Öncesinde elle hazırlanması haftalar süren paftalar, mimari yazılımların gelişmesine paralel olarak daha kısa sürede ve daha az zamanda hazırlanabilir hale geldi. İki boyutlu çizimden 3 boyutlu modellemeye geçildi. Bunun sonucunda hazırlanan iki boyutlu çizim 3 boyuta dönüştürülmekte, otomatik olarak kesitleri alınabilmekte, malzeme ve ışık etkisiyle foto gerçekçi resimler elde edilebilmektedir. Örneğin Autodesk firmasının ürettiği AutoCAD yazılımı ile 2 boyutlu çizimleri kısa zamanda oluştururken, 3ds max yazılımıyla gerçek hayatta olabilen ama gerçekte olmayan tasarımları yapma olanağı elde edilebilmektedir. Bu ve sayısını artırabileceğimiz diğer yazılımlar örneğin birçok mimarın tercih ettiği ArchiCAD, ADT Revit, ya da makine mühendislerinin ve teknikerlerinin daha çok tercih ettiği MDT- Inventor veya Solidworks, ya da harita mühendislerine ve teknikerlerine hitap eden NetCAD, ArcView GIS gibi yazılımlar, üniversite diplomasını tamamlayan tüm teknik kişilerin iş hayatı için ön koşul olmuştur. Aynı şekilde İnşaat Mühendislerinin teknik bilgilerini tamamlayan SAP2000, STA4-CAD, Primavera yazılımlar da ihtiyaç haline gelmiştir.
Sonuç olarak; ileriyi gören, orta ve uzun vadeli hedeflerini oluştururken ve planlama yaparken ihtiyaç duyulan yazılımı önceden belirleyen, teknolojiyi doğru kullanan, veriyi kullanılabilir bilgiye dönüştürebilen, bu çabaların ve yatırımların uzun vadede fazlasıyla geri döneceğini tahmin edebilen kişi ve kurumların ön plana çıkacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

bilkeykartal
18-01-2010, 14:02   |  #12  
Taze Üye
1 mesaj

Merhaba...Ben Bilkey Mesleki Eğitim Kurumlarından Eğitim Danışmanı Sedat ,

BİLKEY'de dersler MEB onaylıdır.Sınıflarımız 10 kişiyi geçmeyen öğrenci kapasitesiyle kaliteyi yakalamıştır.İsterseniz adresimiz Bilkey Mesleki Eğitim Kurumları Batı Mahallesi 23 Nisan Caddesi NO 12 Pendik / İstanbul
İletişim: 0216 354 79 79
Fax     : 0216 354 79 78 

aysim52
04-02-2010, 01:18   |  #13  
Taze Üye
7 mesaj

Çizim eğitimleri konusunda uzman bir ekip olan autocadokulu.com çalışanları kurs ve eğitimlerle ilgili bilgileri www.kursumuz.com isimli sitelerinde duyuruyorlar. Firmanın ismi AKPINAR Eğitim Merkezi Bir kursa başlamadan önce mutlaka o kurs hakkında iyi bir araştırma yapın. Ne öğreneceğinizi ve daha önceki öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceleyin. Maalesef günümüzde pek çok firma eğitim işini ticaret amacıyla yapıyor. İşi eğitim olan bir kurs bulun ve oraya gidin. Konu eğitim olunca ticaret her zaman 2. planda kalmalı...

zwcad.tk
04-06-2010, 00:00   |  #14  
Taze Üye
3 mesaj

İŞ GARANTİSİ NEDİR?
İş garantisi veren kurumlar 2 türlüdür:
1. İŞKUR Kursları. Çok basit; İŞKUR'a başvurursunuz, sizi İŞKUR onaylı bir kursa gönderirler, o kurs sizinle mülakat yapar, beğenirlerse bir işverene sizi istihdam edip etmeyeceklerini sorarlar. Bu kez de işveren çağırır mülakata. O da beğenirse kursa başlarsınız. Kurs ücretsizdir. Devlet yani İŞKUR, kurs ücretinizi sizin yerinize kursa öder. Üstelik size de her kurs günü için 15 TL yol ve yemek yardımında bulunur. Evet, şaka değil. İŞKUR eğitmenliği de yapmış br öğretmen olarak bunu halkımıza duyurmakta zorluk çekiyorum. Bu işsiz insanların hakkıdır. Lütfen çevrenize duyurun. Neyse... Bu arada, ne kadar maaş alacağınız size mülakat sırasında söylenir. Kurs bitince de anlaşılmış iş yerinde işe başlarsınız. Baştaki anlaşmaya göre işveren sizi belli bir süre işten çıkaramaz. Eğer işten çıkarırsa İŞKUR, eğitim kursunuza kurs ücretini ödemez. İşte iş garantisi budur.
2. Özel kurslar. Aktif Eğitim ve benzeri bir çok eğitim merkezi bu işi şöyle yapıyor: Sizden belli bir ücret alıyorlar. Kursa başlıyorsunuz. Başta sözleşme imzalıyorsunuz ki devamsızlık ve bazı durumlarda hakkınızdan oluyorsunuz. Bu kurslara bazı özel şirketler eleman soruyorlar. Kursunuz bittiğinde, eğer sizin gibi bir elemana ihtiyaç varsa ve kursunuz sizi beğendiyse tavsiye eder ve görüşmeye gidersiniz. Genellikle 1 sene boyunca kursunuz sizi orada burada birçok görüşmeye gönderir. Artık gerisi kısmet. Bunu 200 TL'ye yapan da var, 1.000 TL'nin üstende ücret alan da var. Dikkatli olmak lazım tabi ki...

Arkadaşlar, eğer AutoCAD, 3Ds MAX yada grafik tasarım alanlarından birisinde meslek kazanmak istiyorsanız ve imkanlarınız kısıtlıysa, bu alanda yıllardır çalışan bir öğretmen olarak size tavsiyem İŞKUR kurslarını takip edin. Devlet iyi-kötü bir imkan sunmuş, değerlendirin. 
Eğer maddi durumunuz biraz daha iyiyse, özel ders almayı deneyebilirsiniz. Sitemizden AutoCAD özel dersi ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. www.autocadozelders.com Ayrıca, meslek kazanmak için başka seçenekleri de öğrenmek için www.banadersolsun.com 'u ziyaret edebilirsiniz.
İyi şanslar...

Son Düzenleme: zwcad.tk ~ 04 Haziran 2010 00:00
tolan
27-06-2013, 17:11   |  #15  
Taze Üye
6 mesaj

Selamlar,

Autocad ve 3d max ile ilgilenen arkadaşlar ben böyle bir kaynak buldum hem anlaşılır hem de detaylı anlatıyor.Kursa gitmeden önce buraya bir göz atın derim.

<a href='http://yakinkampus.com/course/au ... y-cizme-yontemleri/'>Autocad Dersi</a>

Rubik
18-11-2014, 16:31   |  #16  
Taze Üye
1 mesaj

Vektörel Bilişim e kayıt oldum ben ve mutluyum size şöyle ne dedilerse ne anlatırlarsa bir fazlasını aldım derslerde  öğretmenler öğrencilerle çok iyi anlaşıyor tecrübeli insanlar sizi iyi yönlendiriyorlar tavsiye ederim iyi forumlar iyi akşamlar

rad_ali
14-09-2015, 10:28   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

Merhabalar, bende eğitimi vektörel bilişimden aldım ve gayet memnun ayrıldım şuanda yiğenlerimide vektörele yönlendirdim.