avastı hiçbir şekilde kaldıramıyorum!!

HPQ-User
03-10-2009, 09:29   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mina sormuş:
ben avast antivirüs programını sildim başka birtane yüklemek için ancak tamamen silinmedi galiba ve avastın simgesinin üstünde offline gibi bir işaret var.söylediğiniz herşeyi yaptım işte bilgisayara sağ tıklayıp yönet ordan otomatik yap...
ayrıca avastın orijinal uninstall programını da yükledim silmeye çalıştım hep hata veriyor .bir türlüsilemedim nolur yardım edin başka virüs programlarını da yükleyemiyorum onun yüzünden.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
işletim sistemi: Windows XP

Sistem Özellikleri:

Intel pentium 4 CPU
3.40 Ghz
1,00 GB RAM

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; GTB6; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322)

International Affairs
03-10-2009, 13:37   |  #2  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Google de bir çok çözüm yolu mevcut aşağıdan neticeye ulaşabilirsiniz.
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&rlz=1C1GGLS_trTR347&q=avast+nasıl+kaldırılır&btnG=Ara&meta=

teknohat
03-10-2009, 13:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj

Your uninstaller programı çok güzel bir kaldırıcıdır. Onunla kaldırmaya deneyin.

Ahmet Ertuğrul
03-10-2009, 14:03   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Programı kaldırmadan önce Görev Yöneticisi'ne girip işlemler ve hizmetlerden avast'la ilgili tüm maddeleri kapatın/durdurun. XP görev yöneticisinde hizmetler görünmüyorsa, başlat->çalıştır->services.msc yazıp buradan durdurun hizmetleri. Hatta garanti olsun diyorsanız yine çalıştır'a msconfig.exe yazın. Gelen kutuda başlangıç ve hizmetler altındaki avastla ilgili maddelerin işaretini kaldırın. Bilgisayarı yeniden başlatın. Avast'ın sağ alt köşede görev çubuğunda görünmüyor olması gerek. Eğer görünüyorsa Avast çalışıyor demektir, bu durumda yaptığınız kaldırma işlemi başarısız olabilir.