Avermedia TV Studio Mpeg II

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ygoksela
23-02-2004, 13:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Bilgisayarım Celeron 766, Asus anakart, 128 ram, 32 mb ekran kartı özelliklerine sahip. Bilgisayarıma Avermedia TV Studio Mpeg II tv kartı taktım. Bu kart sayesinde bilgisayarımda sorunsuz bir şekilde tv izleyebiliyorum. Fakat sıra herhangi bir şeyi bilgisayarıma kaydetmeye gelince işler içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Eğer tv kartının ses kablosunu, klavuzdaki gibi takarsam görüntü kaydediyor fakat ses kaydetmiyor. Fakat ses kablosunun bir ucunu ses kartının mikrofon girişine soktuğumda bu sefer sesi de kaydediyor fakat çok kalitesiz, iğrenç bir ses çıkıyor. Buna bir türlü bir çare bulamadım. Kayıt yaparken ses kablosunu sürekli çıkarıp takmak zorunda mıyım? Bunun daha kolay bir yolu yok mu? Ve bu kalitesiz ses olayını nasıl çözeceğim? Bir bilen varsa lütfen yardımcı olsun....

hasanyasin
23-02-2004, 22:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

TV kartınızın ses kablosunu mikrofon değil, kılavuzda da belirtildiği gibi line in girişine takın.

Kayıtta da bu ses kanalını kullanabilmek için, ses kontrol penceresini açmanız gerekiyor. Eğer başlat menünüzün olduğu görev çubuğunun kenarındaki küçük simgeler arasında, ses ayar ikonu varsa, ona çift tıklayarak bu pencereyi açabilirsiniz. Yoksa eğer, denetim masasından ses aygıtlarını ve oradan da aygıt sesi [Device Volume] bölümündeki Gelişmiş [Advanced] tuşuna basarak da açabilirsiniz bu ses ayarları penceresini.

Bu pencerede, seçenekler [options] menüsünden, özellikler [properties] öğesini seçmemizle açılan pencereden, Kaydederken [recording] seçeneğini seçip tamam [ok] tuşuna basın. Pencereden, Line In bölümündeki kutucuğu işaretleyin. Böyle yaparak, kayıt için kullanılacak kanalı, tv kartımızın çıkışını taktığımız ses kartı girişine ayarlamış oluyoruz...

İyi kayıtlar... Gülümseme

ygoksela
27-02-2004, 22:00   |  #3  
OP Taze Üye
11 mesaj

Yazdığım soruna cevap veren arkadaşa çok teşekkür ediyorum.
Önerdiği çözüm sorunumu çözdü çok teşekkürler...