Bilgisayarımda avast home edition var chipte bu ay AVG Antivirüs Professional 8.0 yazılımını verince onu kurmayı düşündüm ama yinede sorayım hangisi daha iyi?
AVG Antivirüs Professional mı avast home edition?
Avast! var bende onu tavsiye ederim , ama AVG yi bilmediğimden bir karşılaştırma yapamam. 2-3 arkadaşa sordum AVG de güzelmiş.Diğer arkadaşların yorumlarına bakalım..
kaspersky int. security v7..tavsiyemdir..3 yıldır kullanıyorum..tık demedi..yine de sen bilirsin dostum
Avast yerine AVG 8.0 kullanmalısın bence.
benden baska avast'ı savunan 2 kısı daha cıktı sasırdm valla gecenler de kaspersky kurdum aşırı ilmeci sömürüyo pc uctu gıdıyo yerınden fanlar delırdı ben de avasta acıl ınış yaptım
avg tavsiye ederim ben hep avg kullandım hiç sıkıntı yaşatmadı bana
sistemide fazla sömürmüyor avast da fena deil ama avast kullanırken iki kere sistem çöktü virüsten tercih senin
avg bence çünkü nod32 nin silemediğini avg sildi
bence avast home ile avg prof. değil de avg prof ile avast rpof karşılatırılsa daha iyi olur..
Bana sorarsan avg kullanımı daha zor gibi geldi ama ikiside bilgisayarını kasmaz.
Avastta ekksik olan özellikler(bana göre):
Tarama sonuçlarını sonradan verip(toplu bir biçimde)ona göre tek tek veya toplu işlem yapabilmemiz(avg gibi).
Avg de ise:
Deaktive etmek çok zor.(nedense çok uğraştırdı işlemi sonlandırıom bidaha başlıo).
birde virüslü olduğunu bildiğin dosyayı hariçlere koysan bile gene de siliyor(bunu çözebilmiş değilim neden yapıyor. ÖRN: anticheat.dll, xtrap'ın bi dll'si)
Fattur arkadaşım avastta bahsettiğin özelliği ayarlarından yapabilirsin. ayrıca avastın (önceden kullandım, şimdi kurulu olmadığı için tam yazamıyorum) bir özelliği daha var ki kullanıcılar bunu hemen hemen hiç kullanmıyor;
aşılama özelliği. pc ye avast yüklendikten sonra sanırım VRDB gibi bir özelliği olması lazım, bu çalıştırılarak o ana kadar pc de yüklü olan tüm programları aşılama (bağışıklık) yaparak sonradan bulaşabilecek worm vb. tarzı zararlılar karşısında, tarama yaptığında zararlı bulaşan dosyayı tamamen değil de sadece dosyadan zararlıyı (onar)temizleyerek dosyanın orjinalliğinin korunması sağlanabiliyor.
avg yüklemeye karar verdim.peki avastı program ekle kaldırdan kaldırabilir miyim?
tabiki kaldırabilirsin yeniden başlatmanı isteyecek pc yi
arkadaşım uzun zamandır avas kullanıyorum inan bende hiçbir işe yaramıyor desem yeridir.şimdide virüslerle başım belada Doctor Web 4.44.12261 + Antispam va Spyware Doctor arasında kararsızım sende düşünebilirsin bu 2 programı.
PEki avastı kaldırsam baştan sonra avg yüklenirken bi virüs falan kapmayalım?Yada yüklenmesse :D
merhaba arkadaşar bende daha önce avast pek randıman alamadım şimdi avg yi yükledim şimdilik iyi tavsiye edebilirim.