ben netdadı internet filresi programını yükledim ve bilgisayara virüs girdi interneti açtığımda netdadının resmi sitesi açılıyor ne yaptıysam internet exploer ana sayfasını değiştiremedim avg bu virüsüde bulamıyor ne yapmamı önerirsiniz?
avg virüs programı tüm virüsleri bulamıyor
İlk olarak netdadı'yı sil. AVG'yi de sil.
Ardından NIS 2010'u indir, kur. PC'nin tamamını tarat.Ardından PC'yi yeniden başlat.
IE8'i aç. Araçlar > İnternet Seçenekleri'ne giriş sayfasını google yap.Bu şekilde olmazsa Google Araç Çubuğunu indir.Kurarken anasayfamı Google yap, dersin olur biter.
Kaspersky 2010 sürümünü yükle komple tarama yap. Bulduklarını sil.
Ana sayfa için :
Başlat > Çalıştır > gpedit.msc yaz > Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Ctrl + Alt + Delete Seçeneklerine bas > Sağ taraftan Görev Yöneticisini Devre Kaldır'a çift tıkla > 'Devre Dışı' ya da 'Yapılandırılmadı' yap.
Olmazsa :
Başlat / Çalıştır / Regedit / HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Internet Explorer / Main
Ya Da :
HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Internet Explorer \ Control Panel
Dizinini takip ederek git. Yan Tarafta Bulunan Homepage’e sağ tıklayıp Değiştir i seç “1″ olan değeri “0″ olarak değiştir. anahtarında bulunan adresi değiştirin.
Kaspersky 2010 sürümünü yükle komple tarama yap. Bulduklarını sil.ben kasperskinin deneme sürümü kullandım bir daha kullanabilirmiyim?Ana sayfa için :
Başlat > Çalıştır > gpedit.msc yaz > Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Ctrl + Alt + Delete Seçeneklerine bas > Sağ taraftan Görev Yöneticisini Devre Kaldır'a çift tıkla > 'Devre Dışı' ya da 'Yapılandırılmadı' yap.Olmazsa :
Başlat / Çalıştır / Regedit / HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Internet Explorer / MainYa Da :
HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Internet Explorer \ Control Panel
Dizinini takip ederek git. Yan Tarafta Bulunan Homepage’e sağ tıklayıp Değiştir i seç “1″ olan değeri “0″ olarak değiştir. anahtarında bulunan adresi değiştirin.
ilk anlattığında görev yöneticisinde devre kaldırı bulamadım
3. anlattığında microsofttan sonra systemcertificates çıkıyor internet exploer çıkmıyor
İlk olarak netdadı'yı sil. AVG'yi de sil.
Ardından NIS 2010'u indir, kur. PC'nin tamamını tarat.Ardından PC'yi yeniden başlat.
IE8'i aç. Araçlar > İnternet Seçenekleri'ne giriş sayfasını google yap.Bu şekilde olmazsa Google Araç Çubuğunu indir.Kurarken anasayfamı Google yap, dersin olur biter.
önerdiğin güzel bedava bir internet filtresi varmı? Ayrıca ben nıs 2010'un deneme sürümünü kullandım galiba bende indir sekmesi çıkmıyorSon Düzenleme: _-_pars_-_ ~ 27 Haziran 2010 00:13
Kaspersky Internet Security 2010 sürümü deneme sürümünde kısıtlama olmaksızın 30 gün kullanabilirsin.
Başlat > Çalıştır > gpedit.msc yaz > Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Ctrl + Alt + Delete Seçeneklerine bastığında sağ tarafta 4 tane komut görünmesi lazım ordan "Görev yöneticisini devre kaldır" a çift tıklayıp yapılandırılmadı ya da devre dışı yapman gerekiyor.
Resimli olarak :
Resimdekileri adım adım yap numaralandırdım.
Verdiğim adres güncellenmiş yani değişmiş.
NIS 2010'u aşağıdaki adresten indirebilirsin.
http://download.cnet.com/Norton- ... 510_4-10592551.html
İnternet filtre programlarını kullanmana gerek yok.
ComboFix programını kullan : http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe
ComboFix'i çalıştırırken antivirüslerini ve tüm programları kapat ve çalıştır. Çalıştırdıktan sonra 1-2 komut sonrasında yükleme ekranı gelecek o ekrandan sonra hiçbir işlem yapma ! İşlemler listelenecek ve otomatik olarak reset atacak. Reset atında antivirüsün tekrar hemen kapat. İşlem tamamlanınca not defteri ekranı gelecek silinen zararlı yazılımlar listelencek göz gezdirip kapatabilirsin. Ardından bilgisayarı tekrar yeniden başlat bilgisayarın tüm virüslerden arınmış olacak :)
Kaspersky Internet Security 2010 sürümü deneme sürümünde kısıtlama olmaksızın 30 gün kullanabilirsin.Başlat > Çalıştır > gpedit.msc yaz > Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Ctrl + Alt + Delete Seçeneklerine bastığında sağ tarafta 4 tane komut görünmesi lazım ordan "Görev yöneticisini devre kaldır" a çift tıklayıp yapılandırılmadı ya da devre dışı yapman gerekiyor.
Resimli olarak :
Resimdekileri adım adım yap numaralandırdım.
çok sağol:)
ben avg'yi silip avirayı kurdum ve ayarladım bilgisayarı tarattım ve 8 virüs 7 tehdit çıktı bunları avira kendisi silermi yada benimmi silmem lazım nasıl silerim
bu arada bilgisayar eski virüssüz haline gelmeye başladı
ComboFix programını kullan : http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exeBahsettiğim programı mutlaka kullan antivirüslerin yapamadığı işi yapan tek program nerdeyse :)ComboFix'i çalıştırırken antivirüslerini ve tüm programları kapat ve çalıştır. Çalıştırdıktan sonra 1-2 komut sonrasında yükleme ekranı gelecek o ekrandan sonra hiçbir işlem yapma ! İşlemler listelenecek ve otomatik olarak reset atacak. Reset atında antivirüsün tekrar hemen kapat. İşlem tamamlanınca not defteri ekranı gelecek silinen zararlı yazılımlar listelencek göz gezdirip kapatabilirsin. Ardından bilgisayarı tekrar yeniden başlat bilgisayarın tüm virüslerden arınmış olacak :)
ben avirayı kurdum ama windows güvenlik uyarılarına girdiğimde virüsten koruma bölümünde bulunamadı yazıyor avirayı aktif etmem içinde disable-enable bölümüde gözükmüyor ne yapmalıyım
Bi program ile çakışıyor olabilir daha önce başıma gelmişti ama silip baştan yüklemiştim ardındanda update'leri yapmıştım sorun hallolmuştu CCleaner programıyla bi temizlik yap AntiVir'i Your Uninstaller programı ile komple sil ve tekrar yükle yüklerken Windows Güvenlik duvarını kapat o şekilde yükle.
avira şu hatayı veriyor. Ben ingilizceden fazla anlamadığım için gösterme gereği duydum
http://img695.imageshack.us/img695/5144/masastn.png