avira anti-vir ve MSE bir arada?

devrimsavas
19-11-2010, 15:51   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj

arkadaşlar merhaba. Malum biryerlerden virüs malware ya da benzeri zararlı kapacağız diye birçok güvenlik programını birlikte kullanıyoruz.

Ben Anti-vir (avira), MSE  ve spybot' u beraber kullanıyorum. Ancak yapılan testlerde anti-vir'in çok fazla kaynak tükettiği yazıyor. 

Şimdi ne dersiniz MSE ve spybot dururken Anti-vir kaldırılabilir mi? bu program MSE yüklü bilgisayarda gereksiz midir. Ben bir türlü kesin bir sonuca varamıyorum. 

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

devrimsavas
19-11-2010, 16:47   |  #2  
OP Üye
86 mesaj

dediklerine katılıyorum. geçen galiba chip'de okudum ya da gördüm. Avira o kadar da iyi bir program değil diyordu ve aynı zamanda tam bir kaynak canavarı. İmza tanıma biçimi de eski diyordu yazıda. ne olursa olsun gereksiz kaynak tüketimi hoşuma gitmiyor. Avira yı kaldırmalı mıyım çok düşünüyorum. görüşün nedir?

-MHG-
19-11-2010, 17:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
641 mesaj

Kaynak canavarı ?
Bilemiyorum ama ben kullanırken herhangi bir yavaşlama yoktu...(Avira Premium Security Suite 9)

devrimsavas
19-11-2010, 17:09   |  #4  
OP Üye
86 mesaj

bu ay chip dergisinde bu konuda Barış Emre Alkım'ın yazısında gördüm. orada Anti-vir'in tam bir kaynak tüketicisi olduğu söylenmiş.ama alternatif ne onu göremedim.

alert
19-11-2010, 19:26   |  #5  
Yeni Üye
34 mesaj

ben avirayı da mse yi de denedim avira mseden daha az yavaşlatıyor pcyi. avira virüs bulma konusunda da mse den daha iyi.bence mseyi kaldır. spybot aktif koruması zaten yok. sadece registryi koruyor.

Nicoll
20-11-2010, 13:43   |  #6  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Güvenlik duvarı dışında istediğin güvenlik programını birlikte kullanabilirsin. Çakışma veya başka bir sorun olmaz...

Ben Avira ve Avast'ı birlikte kullanıyorum... Sistemi yormasın diye Avast'ın anlık korumasını kapatıyorum, internet ve ağ koruması aktif durumda. Böylece internetten gelecek zararlılara karşı çift motorlu antivirüs kullanmış oluyorum... 5 yıldır hiç bir sorunla karşılaşmadım, virüs de yemedim...

Sana önerim MSE'nin anlık dosya korumasını kapatıp internet korumasını açık bırakman... Spybot'un zaten dosya koruması yok, istersen onun da başlangıçta açılmasını durdurup sadece tarama amaçlı kullan (ben öyle yapıyorum).

Ayrıca bakınız: https://www.chip.com.tr/forum/guv ... 823_wp2.html#879452