avira premium secrity suıte cıkan uyarı

HPQ-User
30-09-2009, 13:57   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

aviracı ahmet sormuş:
bu yazılımı kurup 91 gunluk lısanı gırdım ve update ettıkten sonra bu uyarı geldı karsıma ıngılızcem olmadıgı ıcın ızın verdım ... sormak ıstedıgım sey bu ızın verdıgım sey nedır...  resımımı bu

eeee  bırde bırsey soracagım en ıyı sekılde koruma yapması ıcın onerılen ayarları acıklarmısınız ... cunku tamamen ıngılızce ve bende bu konuda tamamen İngılızım anlayacagınız . bırtek kelımesını bıle anlamıyorum . sımdıden tesekkurler...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ıslemcı : ıntel curo 2 duo e4600 2.4 ghz
hdd 250 gb,
ektan kartı atı hd 2600 xt
ram 2gb dd2

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

edipciftci
30-09-2009, 14:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,723 mesaj

netreg.exe zaralı bir yazılım yani bir WORM - ve hemen bilgisayarını tarat ve onu yok et, elle müdahale etme ve sadece Avira ile tarat, ama taratmadan önce muhakkak Avira' yı uptade et ki o zararlıyı yakalama ve temizleme becerisi artsın

bu zararlı için bilgileri şu sayfada görebilirsin
http://www.sophos.com/security/a ... re/w32forbotej.html

_eFeKenTLi_
30-09-2009, 17:47   |  #3  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

bu soruyu soran kısı bendım . aslında lısanlı wındows aldım ve xp yı kurdum xp kurduktan sonra hemen guvenlık yazılımını kurdum . kurulum ve update bıtınce bu uyarı geldı bunu engelleyınce net baglantısını kesıyor hıcbır sekılde nete gıremıyorum ... off yaa

_eFeKenTLi_
30-09-2009, 17:49   |  #4  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

o zaman wındows guncellemesınden bısı geldı . lısanslısıda aynı lısansızıda . lutfen daha acıklayıcı bır bılgı verın .. sımdı makınam tehlıkedemı ...

Banned
30-09-2009, 18:31   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

Aviradan en iyi verimi almak için ayarlarını buraya göre yapmalısın.

NetReg.Exe zararlı bir yazılım değildir diyemem ne olduğu daha belli değil ama netreg.exe öyledir.
Bu daha çok Rollback adlı DeepFreeze benzeri bir yazlımın etkinleştirmesi sırasında ortaya çıkan bir uyarıdır.
Sen yinede sistemini net bağlantın olmadan Avirayla ve Malwarebyts' Anti Malware'le tarama yaptır.

_eFeKenTLi_
30-09-2009, 18:48   |  #6  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj
Alıntı: Kylie  
Aviradan en iyi verimi almak için ayarlarını buraya göre yapmalısın.
http://doctus.org/showthread.php?t=37383

NetReg.Exe zararlı bir yazılım değildir diyemem ne olduğu daha belli değil ama netreg.exe öyledir.
Bu daha çok Rollback adlı DeepFreeze benzeri bir yazlımın etkinleştirmesi sırasında ortaya çıkan bir uyarıdır.
Sen yinede sistemini net bağlantın olmadan Avirayla ve Malwarebyts' Anti Malware'le tarama yaptır.

Allah razı olsun kardesım benım tam ustune bastın forum katıbının bılgısı baska oluyor. pc de sıstem gerı yukleme ıcın rollback rx kurulu .. bende dıyorum wındows lısanslı yemın ederım cd yı zor aldılar elımden tam kıracakken ...    evet suan netreg mfc yı  denny dedıgım zaman netı tamamen kesıyor gıremıyorum... yanlız confıgten gırdıgımde su yazılı fırewall kısımında  privileqed  secılı onun yanındada allow yazıyor... sızce rollbackı kaldırmalımıyım...  3 sefer ust uste tarama yaptım temız cıktı . acaba ben bu cıkan uyarıya allow dedıgım ıcınmı tarama temız cıkıyor...   ama gercekten cok tatmın edıcı bılgın var tesekkur ederım. vallaha nasıl bıldın yaa rollback rc programı var ...

_eFeKenTLi_
30-09-2009, 18:53   |  #7  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj
Alıntı: edipciftci  
en iyisi microsoft' un sitesine gir ve netreg.exe' yi arat ve orada onunla ilgili bulduğun bilgiyi değerlendir. En iyisi bu olur sanırım. Çünki eğer Windows' un parçası ise orada muhakkak adı geçecektir.
arastırmak uzun ıs burdakı kısıler zaten bırer mıcrasoft elemanı gıbı masallah ... zararlı bırsey ıse hemen format cekecegım ama yaptıgım arastırma sonucunda anlayacagım bısı bulamadım . acıkcası o yuzden bılgın uyelere ıhtıyacım var .

Banned
30-09-2009, 18:57   |  #8  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

Sen en güzeli o programdan hemen kurtul DeepFreez'in yaptığı işin aynısını yapıyor ama eğer program bir şekilde çökerse tüm verilerinde onunla çöker çokta sağlam değil.

Sisteminde virüs sorunun yok o yüzden temiz çıkmıştır tarama ayrıca Aviranın ayarlarında Rollback'in yanında Allow yazmasının nedeni senin ilk başta ona izin vermiş olman yatıyor ya da Avira zararlı yazılım olarak görmemiştir yinede kullananlar aniden çöküp her şeyide beraberinde götürmesinden şikayetçi.

Son Düzenleme: Kylie ~ 30 Eylül 2009 19:01
_eFeKenTLi_
30-09-2009, 19:07   |  #9  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

daha once kullandım 1 ay sonra makına baslıyor acayıplesmeye bende dıyorum sıstem gerı yukleme programım oldugu halde ne halde dıyorum sımdı anladım cok tesekkur ederım ... bu ısı bılen ınsaların verdıgı bılgı daha baska oluyor... sız demesenız rollback dıye halen daha sorunu arıyor olacaktım... ılk ısım temız bır format ve guvenlık yazılımı... bu sıtenın verdıgı lınk sayesınde avıranın 91 gunluk lısans anahtarını aldım sıteye uye olarak ...

edipciftci
30-09-2009, 19:07   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,723 mesaj

Kylie' nın dediğini yapsan daha iyi olur sanırım o benden daha deneyimli, ben sadece internette küçük ve kısa bir araştırma yaptım, konu hakkında çok güzel bilgilendirme de bulunmuş ve kendisine de teşekkür ederim, bende bilgilenmiş oldum.

Sana tavsiyem bilinen ve tecrübe edilmiş programları kurman ve her programı deneme sakın çünki sistemini daha da kararsız hale getirirsin ve en doğru programları yüklesen bile sistemin program yükle - sil den yıpranmışsa gene de çöker, Deepfreze bilinen ve iyi bir program, internet cafe' lerin çoğu hep bunu kullanır ama Avira ile yan yana sağlıklı olacağını zannetmem çünki avira güncelleme yada bir düzeltme yaptığında makinanı açıp kapatırsan tüm güncelleme ve düzeltmeler gider, Avira bir yere müdahale etmek istediğinde de probemler yaşayabilirsin diye düşünüyorum.

hayırlı akşamlar , kolay gelsin

_eFeKenTLi_
30-09-2009, 19:19   |  #11  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

Faronics_DFS   deepfreez olarak su program var . bu deneme surumu olarak kuruyorum begenırsem lısan alacagım ... bunu guvenılır bır sıteden ınndir  dim . sızce bunu kurayımmı genelde keyloger cıkıyor verılen deepfreez programlarında ...

_eFeKenTLi_
30-09-2009, 19:29   |  #12  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

evet rollback rx kaldırdım  sıstemden . netreg.exe uyarısı gıttı ve netım oncekı gıbı yavas degıl sımdı rahatladı sankı pc ... konu kılıtlenebılır... herkeze cok tesekkur edıyorum . bızde bu sorunları yasaya yasaya ogrenıyoruz...  avıra ıle ılgılı ayarlar konusunda takımtım olursa sızlerı rahatsız ederım ...