Ya Avrupa Yakası'nı izleyenler? Onların yorumlarını alalım bu bölümde de...
Avrupa Yakası
abi bi dizi bu kadar kaliteli olamaz.oyuncular olsun senaryo olsun.kesinlikle diğer dizilerden farklı bi havası var.ayrıca cnbc-e de izlediğimiz sit-com lara benzer bi mizah anlayışı var dizinin bence türkiyede yayınlanan en iyi dizi.
Bu sezon da bitmesin diyim, çok şey demiş olurum heralde..
CU_GS7Bu sezon da bitmesin diyim, çok şey demiş olurum heralde..keşke bitmese ama gülse birsel in bitireceği söyleniyor
Ata Demirer ile daha iyiydi
Avrupa Yakası, Türk yapımı en başarılı sit-com. Geçmişte bitecek haberleriyle üzülmüştüm, fakat devam etti. Şimdi Gülse Birsel diziyi bitirebileceğinden bahsediyor. Aslında haklı. Çünkü Türk televizyonlarının sit-com anlayışı tam oturmuş değil. Sit-com'lara standart bir dizi gibi bakılıyor. Dünya çapında ünlenen sit-com'lara bakıyoruz, büyük bölümü yarım saati, en fazla bir saati geçmiyor. Avrupa Yakası da bildiğim kadarıyla 90 dakikalık, fakat tutmuş dizilerin kaderini Avrupa Yakası da yaşıyor ve neredeyse dizi süresine eşit reklam alıyor. Şu anda izlediğimde yine zevk alıyorum. Ama yarım saatlik sit-com'lar daha başarılı olur diye düşünüyorum.
Ayrıca Gülse Birsel çok iyi bir senaryo yazarı. Dizinin başlarında kendisini başrole alarak hata yaptığını açıklamış ve başrol oyuncusunu değiştirmişti. Kendi adıma konuşmam gerekirse, eski bölümler daha başarılıydı. Bunun Gülse Birsel'in başrolde oynamasıyla bir ilgisi var mı bilmiyorum, ama ilk 3 sezon daha başarılı gibi duruyor.
Ata Demirer'in ayrılmasından sonra raiting'lerin düşeceği tahminleri yapılyordu. Fakat oyuncu kadrosu ve senaristin azmiyle beklenen düşüş yaşanmadı. Bu dönem Avrupa Yakası'nın en başarılı dönemlerindendi.
Fazla uzattım sanki. Kısaca şunu söyleyeyim: Avrupa Yakası'nın süresi kısaltılarak gereksiz uzatmalar önlenmeli.
Bence artık baymaya başladı.. Ben 1-2 aydır izlemiyorum.Sankı hep aynı konu aynı espırıler.. Belki başka bir projede daha başarılı olurlar.. Gerçi arasıra açıp bakıom ama sarmıyor artık..
türkiye klaliteli komedi dizi denince akla ilk gelen dizidir avrupa yakası .zaten başka türk komedi dizisi yok piyasada.
bir dosttürkiye klaliteli komedi dizi denince akla ilk gelen dizidir avrupa yakası .zaten başka türk komedi dizisi yok piyasada.çok daha güzelleri vardı bi zamanlar, onların eline su dökemez A.Y.
geçmişe mazi derler. ben şuan yok diyorum zaten.eskiden daha iyi diziler olduğunun ben de farkındayım.
Avrupa Yakası'nın çok güçlü bir oyuncu kadrosu var. Ata Demirer'den sonra da oyuncu kadrosuna katılan oyuncularla dizi daha da güçlendi, ve renklendi. Özellikle 'Şahika' karakteri tam tezlik bir konu, bayılıyorum bu tiplemeye.
Şahika'nın 'Oh my God! Oh, my God'lı histerik ağlamaları muhteşem. Kısaca Gülse Birsel harika bir iş çıkarıyor, zekasına hayran olmamak elde değil.
Borga-xBence artık baymaya başladı.. Ben 1-2 aydır izlemiyorum.Sankı hep aynı konu aynı espırıler.. Belki başka bir projede daha başarılı olurlar.. Gerçi arasıra açıp bakıom ama sarmıyor artık..aynen john waynen....
Oyuncuların hepsi sanki kendi kimliklerini ortaya koyuyorlar. Yani onlar aslende canlandırdıkları karakterdeler gibi. Senaryoya da milimetrik bağımlı olmadan doğaçlamayı da katıyorlar mükemmel iş çıkıyor ortaya. Dizinin atv'den kanal d'ye geçebileceğini duymuştum. atv'nin el değiştirmesi etki olabilir. Ama yeni projeler de üretseler iyi olur.
Benim sürekli olarak izlediğim filmlerden.Burhan olunca bir başka oluyor.Burhan'ın nerdeyse her bölümünü telefonuma indirdim.Telefonun hafızasını burhan bitirdi.
Gerçekten gzl film.Ata Demirer gidince tadı kalmaz diyordum ama Burhan yerini fazlasıyla doldurdu..
Ata yıl başında gelceq die duydum ama gelmedi inş gelir yaww burhanla süper bi ikili olurlar ata warken burhan biraz arka planda kalıodu eskiden ama neyse
Sanırım bu yaz bitecekmiş.Bir internet sitesinde görmüştüm önceden gülse birsel açıklama yapmış artık diziyi bu yaz bitiriyoruz,biraz dinlenmeye ihtiyacım felan var yazıyordu.Ne kadar doğru bilemiyorum ama baya iddia'lı bir siteydi.Görücez ama son zamanlarda gerçektende baymaya başladı.Burhanın replikleri hala daha sağlam ne hikmetse :)
son zamanlarda bi hacı lafı doladı burhan diline.. yine süper hep süper bu adam yaw.
doğma büyüme Adanalı olarak, Adanalı Dilber Hanım karakterini doğru bulmadığımı söylemek isterim çünkü Adananın gerçek yerlisi böyle değildir. Dilber Hanım; genel anlamda görünüş ve şive olarak, has adanalıyı değil, (şahsen sevmediğim)adana fellahını canlandırıyor. ama tam olarak adana fellahınada benzemiyorki. tamammen uydurma bir karakter. sadece konuşma tarzı az çok benziyor. ama kullandığı kelimelerin birçoğu şimdiye kadar adana lügatında hiç bulunmayan kelimeler. ayrıca yaşına yakışmayan gereksiz diyaloglar ve cıvık davranışlar, sürekli göğse gidilen kol, bol bol vışşlamalar, uyşşlamalar. ki tahsin bey hala evli görünüyor dizide. ama gerek var mıydı acaba? sırf tahsin amca dizide atıl kalmasın diye, adana insanını bilmeyenlere uydurma bir karakterle yanlış tanıtmaya.. tamam, adana diğer büyük türkiye şehirleri gibi doğu kesimden baya göç almıştır ve diğer büyük türkiye şehirlerinde olduğu gibi "farklı mahalleleri" vardır ama adananın kendi insanı yani asıl yerlisi böyle değildir. az daha komiklik yapacağım diye adanalıları yanlış tanıtıyor GÜLSE BİRSEL!
2. Yorumumu yapıyorum bayapı zaman geçmiş :)
Ata Demirel yine çok güzel geldi ama sürekli o çıkıyor ekranların başına. Eskiden sürekli Burhan espiri yapardı. Şu anda Ata'ya daha çok önem verilmiş durumda. Ama Burhan yine aynı. Dün tekrarınıda izledim. 2. kez izlememe rağmen yine güldüm
ScoRpioN2. Yorumumu yapıyorum bayapı zaman geçmiş :)bende özellikle gaffurun olduğu tekrarları izleyince ilk izlemiş gibi gülüyorum...Ata Demirel yine çok güzel geldi ama sürekli o çıkıyor ekranların başına. Eskiden sürekli Burhan espiri yapardı. Şu anda Ata'ya daha çok önem verilmiş durumda. Ama Burhan yine aynı. Dün tekrarınıda izledim. 2. kez izlememe rağmen yine güldüm