AVRUPADA INTERNET KULLANMAK İÇİN

HPQ-User
07-04-2008, 00:36   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

papatya sormuş:
Merhaba,

Avrupa'da Avusturya, Almanya, İsviçre ve Fransa'yı içeren bir turistik gezi yapacağım. Internet cafeleri aramaktansa veya kalacağım otelde ınternet hizmetinden yararlanmaktansa, kendi laptopumu da yanımda götürüp gereken her yerde (Yolda, arabada, vs) internete bağlanmak istiyorum. Bu bana, haritalara, otel adreslerine ve başka bilgilere kolayca ulaşma imkanı sağlayacak.

Bu konuda ne yapabilirim? Nasıl bağlantı sağlayabilirim.

Selamlar
Neşe Anuk

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
DELL INSPIRON 1300

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Turk Nokta Net; .NET CLR 1.1.4322)

Alibaba
07-04-2008, 10:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

bunu ancak GSM-GPRS sistemiyle yapabilirsin. yani nereye gidersen git türkiyedeki cep telefonu servis sağlayıcına bağlanarak internete girersin. tabi böyle bir roaming yaptığın için de yurda döndüğünde leptopun dahil herşeyi satıp telefon faturanı ödersin. ;)  bu hizmeti uluslararası olarak da çok düşük fiyata verebilecek bir operatör bulup SIM kartını alabilir ve laptopunu o sim kartını kullanan cep telefonu üzerinden internete bağlarsan sorunu çözersin.
5-10 yıl sonra dünyada WI-MAX yaygınlaşırsa daha rahat gezersin. bu arada, elektrik sorununu nasıl çözeceksin? bir tane çıkrık kollu dinamo alıp sürekli leptopunu kendi fiziksel gücünle şarj etmen gerekecek. :)

selimhun
07-04-2008, 10:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006


Sorunun içeriğini biraz garip buldum...Yolda...arabada...kullanılabilecek  yöntemi arkadaşımız açıklamış.
Ancak  özellikle otellerde...büyük alışveriş merkezlerinde...cafelerde (internet cafe değil!!!!) kablosuz bağlantı hizmeti ''ücretsiz'' olarak veriliyor.
Açarsınız  dizüstünüzü...herhangi bir ortamda ...bağlanılabilecek bir kablosuz ağ varsa bağlanır ..ya da bağlanılacak ağı siz seçersiniz...Kablosuz ağ  hizmeti''kesinlikle''  alınamıyorsa ...GPRS/Edge  kullanılır.

Bulunduğum ortamlarda kablosuz ağ olanağını kullanmak istemiyorum ..şeklinde bir yaklaşımın nedenini pek anlayamadım .????