Avustralya dinozor cenneti haline geldi

CHIP Online
29-07-2009, 22:25   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Benzer kara parçalarına göre dinozor fosili bakımından fakir kıta bakın ne haline geldi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/avus ... ne-geldi_13790.html

Son araştırmalar ışığında Avustralya topraklarında 3 yeni dinozor çeşidine ait fosiller bulundu.

Yapılan açıklamalara göre Bonjo kod adını verdikleri etobur dinozor çağının en çevik, hafif hayvanı. Avını süratle takip edebilen bu hayvan açık arazilerin amansız avcılarından biri. Onu diğerlerinden ayıran en belirgin özelliklerinden birisi de tüm pençelerinde bulunan 3 keskin tırnak. T-rex'ler gibi küçük kolları olmayan bu cinsin kolları birer silah niteliği taşıyor. Avustralya kökenli Velociraptor'e benzeyen bu cins, onlardan daha büyük ve daha korku verici.

Ayrıca iki otobur cinsinde bulunduğu kazıların bir buzul üzerinde kıtaya ulaşıp ulaşmadığı ayrı bir soru işareti. Kazı alanında yüzlerce fosil bulunmasına rağmen henüz ayırt edilebilenler bunlar. Diğer fosiller üzerinde araştırmalar henüz devam etmekte fakat yakın zamanda başka cinslerin haberlerini almamız an meselesi gibi.

Avustralya Age of Dinosaurs Müzesi ve Queensland Müzesi çalışanları gönüllülerle birlikte bu ve diğer kazı çalışma alanlarında 2010 yılına kadar araştırma yapmaya devam edecek.

Tüm konu: Avustralya dinozor cenneti haline geldi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Avustralya'da bulunan fosiller kıtaya nasıl ulaştı?

ParanoiD
29-07-2009, 22:41   |  #2  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,900 mesaj

Bilimsel bi delile dayanmadan konuşmak saçma olur.Ama bu hayvanları canlı olarak görebilmeyi çok isterdim.

uGuR.uK
30-07-2009, 00:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

bende isterdim, jurassic park'ı izledim izleyeli öyle bi istek var içimde :)

mehmet 1905
30-07-2009, 15:51   |  #4  
Üye
85 mesaj

Bende canlı görmek çok isterdim. Keşke Jurassic Park gerçek olsa. :)

Trock61
30-07-2009, 16:39   |  #5  
Trock61 avatarı
Yıllanmış Üye
138 mesaj

Ben butür şeylerin türkiyedede bulunmasını isterdim yada en azından sadece göstermek amaçlı olarak başka ülkelerden getirilse türkiyede  dinazorlara özel bir müze yok olsa süper olur.

Fattur
31-07-2009, 14:52   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Tartışıyoruz: Sizce Avustralya'da bulunan fosiller kıtaya nasıl ulaştı?

orda dinazor yaşamazmı engel mi var?