aygıt yöneticisindeki driver'lar

HPQ-User
21-08-2007, 21:25   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

musti07 sormuş:
aygıt yöneticisinde PCI Basit İletişim Denetleyicisi yüklü değil gözüküyor. Bunun neyin sürücüsü olduğunu da bilmediğim için bi türlü yükleyemedim. acaba ikinci bir ethernet kartını taktığımdan dolayı olabilir mi. bir de oyun oynarken arasıra oyun penceresi kapanıyor görev çubuğu üzerinde simge durumunda küçülmüş halde bekliyor. bunun sebebi ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
P4 Cure Duo2 işlemcili, Gigabyte anakarta sahip, 512 MB Ati Saphire ekran kartı 1024 DDR2 ram, 250 GB Sata harddisk, kartreader, 16x DVD writer, 52X CDROM 1 adet onboard, 1 adet PCI ethernet kartı, onboard ses kartı, floppydisk var.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.2)

Borga-x
21-08-2007, 23:39   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Büyük ihtimalle ethernet kartının sürücülerini internetten indirip kurduysan hatalı sürücü olabılır. Birde Ethernet kartını başka bır bılgısayarda deneyebılıyorsan dene. Orda da aynı sorunu verıse yukledıgın suruculerle kesınlıkle suruculer hatalıdır.

Anıl Yiğiter
22-08-2007, 13:29   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

Bendede aynı sorun olmuştu ilk önce bilgisayarda kendi kendine arattım daha sonra anakartın cd sini takıp arattırmıştım.Büyük ihtimal anakartın cd içerisindeki driverların programının kurulmasını istiyor olabilir.Chipset driver yüklü mü ?

köşger
25-08-2007, 22:31   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

kardeş yardım edermisin asus p5ld2 se ethernet driveri yok elimde tanıtamıyorum ne yapayım pek anlamam bu işlerden

Koray Kocaman
26-08-2007, 02:41   |  #5  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

Driver işlevi için anakar cd nizden kendi boot menusunde OtoDriver işlevini gerçekleştirebilirsiniz.Bu işlem süresinde tanıtamadığınız driver'ları kendı bulup yüklüyor.Eğerki bulamaz iseniz www.driverguide.com adresinden faydalana bilirsiniz.

Diğer sorununuz olan oyundan çıkma konusu da tamamen yazılımsal windowsunuzla alakalı. Siz oyun oynarken arka planda çalışan *.exe'ler pencerenın kapanması veya hata mesajı verme gibi simgelerlen karşımıza çıkıyor.Adaware 2007 ve CCleaner gibi programlarlan sisteminizi tamizlemeyi deniyebilirsiniz.Bu işlev içinde ctrl+alt+delete tuşlarına basarak İŞLEMLER bölümünden bakabilmeniz mümkün.