aynasız değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi

theironman
18-02-2016, 12:39   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

kesinlikle dslr'lerin yerine bunlar geçecek demiyorum, diyemiyor zira her iki türün de avantajları ve dezavantajları kendisine. fakat şu bir gerçek ki, dslr'lere güzel bir alternatif oldular. açıkçası çok spesifik bir şey olmayacaksa, gider aynasız almayı tercih ederim, özellikle de boyutlarından dolayı.

dediklerimi de zaten satış rakamları doğruluyor, dslr satışları her geçen yıl düşerken aynasız satışları yükseliyor. toplam rakamlara baktığımızda da genel fotoğraf makinesi satış rakamları düşüş gösteriyor. şimdi bunun en büyük nedeni

1) akıllı telefonu olan adam gidip bir de kompakt makineye para vermiyor, üç aşağı beş yukarı benzer performans sergiliyorlar zaten - gelişmiş kompakt makineleri ayrı tutuyorum.
2) piyasada devrimsel nitelikte yeni bir makine çıkmıyor dslr'leri ele aldığımız zaman, bu nedenle de insanlar ellerindeki ekipmanı satıp yenisini alma ihtiyacı fazla istemiyorlar. gene burada en büyük istisna aynasız fotoğraf makineleri ve de gelişmiş ve büyük sensörlü kompakt makineler. bu gelişmiş kompakt makineler çok spesifik bir hedef kitlesini hedeflediğinden ve de pahalı olduklarından, kendi başlarında kompakt fotoğraf makinesi satışlarını yükseltemiyorlar, o nedenle de kompakt ve dslr pazarı ufaldıkça, beraberinde toplamda fotoğraf makinesi satışlarını da aşağı çekiyorlar ve belirttiğim gibi, gelişmiş kompakt makineler ve de aynasız fotoğraf makineleri kendi başlarında bu satışları yükseltmeye yetmiyorlar.

her neyse, kimisi seviyor bu aynasızlar kimisi de anlamsız buluyor, ama bir çok üreticinin konuştuğu gerçek şu ki gelecek aynasızlarda! bunu artık canon'u da nikon'u da kabul etti ve buna göre aksiyon alacaklar bundan sonra.