aynı kablosuz aga balanan pcler

cesursavcı
18-11-2013, 22:21   |  #1  
cesursavcı avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,052 mesaj

arkadaşalr bir arakadaştan ayanıt aldım sizdende yanıt beklerim.şimdi aynı kablosuz pc bağlanan kişilerin birbirinin pc bağlanma şansı varmı bağlanım önemli bilgileri çalma...yapaabilirmi.

bunu önelemk için hatta imkansız hale getirmek için ne yapmalı.

Sistem Bilgilerim
  • - Bilmiyorum - 64-bit
  • - Bilmiyorum -
  • - Bilmiyorum -
  • - Bilmiyorum -
  • AVG Anti-Virus Free
mhmt06
19-11-2013, 02:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj

herşeyi yapabilir. özelliklede senin pc ye oturabilen bir tanıdığınsa.
engellemek istersen işlerini bayaa bi zorlaştırırsın ama işi bilen biri kafasına koyarsa internete bağlı olduğun sürece girme ihtimali vardır.
eğer win 7 kullanıyorsan yapman gerekenlerden bazıları
senden iyisini bilgisayarınla başbaşa bırakmamak,
pc nin açılış kapanış sürelerini ve ortalama hızını bilmek, görev yönetici işlemler bölümündeki exe lere aşina olmak, yabancı exe görünce googleden araştırmak. 
lisanslı antivirüs kullanmak, (kıs tavsiye ederim.
güvenlik duvarını açık tutmak,
ağ bağlantılarım sağ tık özellikler    gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştirin sayfasında   dosya ve yazıcı paylaşımını kapat
aynı sayfadan ortak klasör paylaşımını kapat
ağ bağlantılarım  sağ tık  özellikler  bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin  kablosuz ağ bağlantılarım a sağ tık özellikler  microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı tik ini kaldır.  aynı sayfadan paylaşım sayfasına geçiş yap ce  üstteki tiki kaldır.
bilgisayarım  sağ tık  özellikler  gelişmiş sistem ayarları uzak  sayfasında  uzaktan yardımı ve uzak masaüstünü kapat
hizmetler bölümünden  webclient, netlogon, windows saati, sunucu, yönlendirme ve uzaktan erişim,  windows uzaktan yönetim, windows media player ağ paylaşım hizmeti ni devredışı yap.
ayrıca uzaktan erişim otomatik bağlantı yöneticisi  ve uzaktan yordam çağrısı rpc  hariç  uzak la başlayan herşeyi devre dışı yap.
dns numaraları yazdığın sayfada gelişmişe bas  wins e bas ve net biosu devre dışı bırakı doldur.

aklıma gelenler bu kadar. eksiklerini tamamlayan olursa bende faydalanırım.

padisah
19-11-2013, 21:37   |  #3  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Alıntı: mhmt06  
herşeyi yapabilir. özelliklede senin pc ye oturabilen bir tanıdığınsa.
engellemek istersen işlerini bayaa bi zorlaştırırsın ama işi bilen biri kafasına koyarsa internete bağlı olduğun sürece girme ihtimali vardır.
eğer win 7 kullanıyorsan yapman gerekenlerden bazıları
senden iyisini bilgisayarınla başbaşa bırakmamak,
pc nin açılış kapanış sürelerini ve ortalama hızını bilmek, görev yönetici işlemler bölümündeki exe lere aşina olmak, yabancı exe görünce googleden araştırmak. 
lisanslı antivirüs kullanmak, (kıs tavsiye ederim.
güvenlik duvarını açık tutmak,
ağ bağlantılarım sağ tık özellikler    gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştirin sayfasında   dosya ve yazıcı paylaşımını kapat
aynı sayfadan ortak klasör paylaşımını kapat
ağ bağlantılarım  sağ tık  özellikler  bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin  kablosuz ağ bağlantılarım a sağ tık özellikler  microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı tik ini kaldır.  aynı sayfadan paylaşım sayfasına geçiş yap ce  üstteki tiki kaldır.
bilgisayarım  sağ tık  özellikler  gelişmiş sistem ayarları uzak  sayfasında  uzaktan yardımı ve uzak masaüstünü kapat
hizmetler bölümünden  webclient, netlogon, windows saati, sunucu, yönlendirme ve uzaktan erişim,  windows uzaktan yönetim, windows media player ağ paylaşım hizmeti ni devredışı yap.
ayrıca uzaktan erişim otomatik bağlantı yöneticisi  ve uzaktan yordam çağrısı rpc  hariç  uzak la başlayan herşeyi devre dışı yap.
dns numaraları yazdığın sayfada gelişmişe bas  wins e bas ve net biosu devre dışı bırakı doldur.

aklıma gelenler bu kadar. eksiklerini tamamlayan olursa bende faydalanırım.
 DEP'yi de açmak faydalı olacaktır.

DEP (Veri Yürütme engellemesi) nasıl açılır:
Bilgisayarıma sağ tıkla > özellikler > Gelişmiş sistem ayarlar (sol üstte) > Ayarlar (en üstteki) > Üstteki sekmelerden veri yürütme engellemesini seç > "Seçtiklerim dışında kalan tüm Windows programları ve hizmetleri için DEP'yi aç"ı işaretle. [Alttaki listeye kendiliğinden eklenen olursa onları listeden kaldır ve listeyi boş bırak.] ayarları "Uygula" ve "Tamam"a basarak kaydet ve bilgisayarını yeniden başlat.