ayni tur bellek ile pc yapilabilirmi?

m-polo
03-11-2009, 21:14   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj

merhabalar, sorum donanimla alakali oldugu icin buraya yazdim, yanlis bolume yazdiysam affola,
dersimiz bilgisayar mimarisi
ve hocamizin verdigi odev sorusu,
tek bir memory (yada bellek) turunden , bilgisayar yapilabilirmi (yani HDD,RAM,ROM,vs. gibi farkli farkli memory ler yerine orn sadece RAM kullanilarak bilgisayar yapilabilirmi) , evet ise neden -+lari hayir ise neden?

goruslerinizi bekliyorum...saygilar

m-polo
03-11-2009, 21:15   |  #2  
OP Yeni Üye
45 mesaj

ek olarak

bellegi bolumlere ayirarak mesela RAM i n bir bolumunu rom olarak bir bolumunu gecici HDD olarak diyelm kullanabiliriz diye dusuuyorum,sonucta
RAM , hdd nin da gorevini gorebilir (gecici olarak, dosyalarin silinmedigini varsayarsak, veri kaydedebiliriz)
ROM la olucani sanmiyorum cunku sadece okunabilir bellek
HDD, ise de Ramin gorevini gorebilir mesela eksi yonleri yavas olacagi tabi...benim dusuncem boyle

yani ilk soru aslinda performans, fiyat, +,- leri kenara birakip yapilabilirmi yapilamzmi .
#huysuzihtiyar tesekkurler

International Affairs
03-11-2009, 21:19   |  #3  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Ramdeki ikonlar yardımıyla yapılma ihtimali var ama çook zor, çok gelişmiş teknolojiye ihtiyaç var.

m-polo
03-11-2009, 21:23   |  #4  
OP Yeni Üye
45 mesaj

ilginiz icin tesekkurler...

hocamiz sinifta sanki olabilir havasi verdi , cevap olabilir gibi ama iste biliyosunuz hocalar daha kapsamli cevap istiyor, olursa nasil ne gibi , +,- leri fln?

yada tavsiyelriniz nelerdir bu soruya cvp nerden bulaabilirim, baya arastirdim bulamadim...

tekrardan saygilar

alper8118
03-11-2009, 22:31   |  #5  
Yıllanmış Üye
553 mesaj

olsa ram den olur ama pc kapanınca her şey uçar
rame nasıl sistemi yükeleyeceğin ise ayrı konu saçmalık hocan saçma soru sormuş 10 tl ye harddsik var 2. el bgn ne gerek var tek rame :)))

m-polo
04-11-2009, 21:36   |  #6  
OP Yeni Üye
45 mesaj

bende Ram den dusunuyorum , ama arkadaslar lutfen ne sacma soru fln diye sormus demeyin, sormus iste napim, dersimiz bilgisayar mimarisi, o sormazsa kim sorucak , cevap verebilecek yok mu nerde uzmanlar?:S