Ekran Kartımda Ayrılmamıs(yani bosta kullanılmayan bellek) varmı buna nasıl öğrenebilirim(Yada Böle Bişe Varmı :D)
Birde 3d ayarlarında en fazla performansı secmekten ve oyun çözünürlüğünü düşürmekten baska oyun performasını neyle artılarabilirim
ATI Ekran Kartı Kullanıyorum...
paylasımlı video bellegi nedir? bide bu var performasn artsın diye devre dısı bırakmak geriomus galiba
oleyse ben nasıl devvre dısı bırakıcam
Atı Ekran Kartım Var Vista Sp2 kullanıyorum...
Simdiden tesekkürler
Ayrılmamamıs Video Bellegi
ayrılmış bellek ekran karının kendi belleğidir,bunu sanırım everest programından öğrenebilrsin,oyun performansını ise overclock ile artırabilirsin,ama pek ümitlenme,uçuk overclockla bile eski kartımda 5-10 fps max artış oluyodu.
Benim öğrenmek istedigim 512 mblık ekran kartım 512 mbnin 512 mbsinide kullanıyormu ?
Bir soru sormuşsunuz ama... Gerçi soru da yanlış. Yine de en azından hangi ekran kartı, hangi sistem?
Not: Ben de Nvidia ekran kartı kullanıyorum. Diğer yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.
Sorduğunuz sorunun performansla alakası yok. Sisteminiz ne yapmsı gerektiğini sizden iyi biliyor. Daha fazla performans istiyorsanız donanım yükseltmelisiniz.
Benim öğrenmek istedigim 512 mblık ekran kartım 512 mbnin 512 mbsinide kullanıyormu ?
sağ tıkla özellikler de sonra görüntü ayarlarından gelişmişe tıkla oradanda bağdaştırıcıyı tıkla.. oradan ayrılmış video belleğini yazar.. ayrılmış video belleğin senin ekran kartının belleğidir. toplam ise paylaşılan bellekle ayrılmış belleğin toplamıdır.. senin için önemli olan ayrılmış bellektir.. paylaşılan bellek eğer ihtiyaç duyulursa ram inden yer...