az kaldı! galatasaray fenerbahçe maçı ne olur

cem_batum
10-05-2016, 08:29   |  #1  
cem_batum avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 7
42 mesaj

galatasaray'ın ligde ilk 5'e girememesi durumunda avrupa cezasının iki yıla çıkmasını engellemek için mutlaka kazanması gereken maçtır.

iki yıl öncesine kadar yönetmelik şöyleydi: eğer kupayı kazanan takım ligdeki konumundan dolayı zaten avrupa kupalarına katılabiliyorsa, kupa finalisti de avrupa ligi ön elemelerine katılırdı. ancak geçen sene uygulama değişti, eğer kupa galibi ligdeki konumu dolayısıyla avrupa'ya gidebiliyorsa avrupa ligi'ne kupa finalisti değil, lig 5.si gidiyor. yani fenerbahçe finalde galatasaray'ı yenerse galatasaray'ın avrupa'dan bir sene men cezasını 2016-17 sezonunda çekebilmesi için ligde ilk 5'e girmesi gerekiyor, aksi takdirde galatasaray en az iki sezon avrupa'dan uzak kalacak demektir.

tabi ki galatasaray için öncelik finalde ezeli rakibini yenip hem kötü sezon için bir nebze olsun taraftarının gönlünü almak, hem müzesine bir kupa daha götürmek, hem de avrupa cezasını sıfırlamak olacaktır. ama fenerbahçe gibi kağıt üzerinde bu maçın favorisi görünen bir rakiple oynacaklarının da bilincinde olduklarını ve bu sebeple de geri kalan 5 haftada lig maçlarına da asılıp ilk 5'e girerek kendilerini sağlama almaya çalışacaklarını düşünüyorum.