Azıcık Yardım... Azıcık Bilgi Paylaşımı :)
Önceki mesajımdada belirtmiş olduğum gibi "7GHz e dayatırım diye düşünüyorum" demiştim. Sıvı soğutmamın yettiği yere ve işlemcinin nerede stabil kaldığı yere kadar dayatıcaz. Sonuçta OC deneme yanılma işidir değil mi :Dsen bilirsin ha 6 GHz falan bekleme çok fena hayel kırıklığına uğrarsı
diyosun :Dal hedme 3DNeyse bana 27"lik iyi bir oyuncu monitörü önerirmisiniz ?
Bence biraz fazla abartıya kaçmışsın :D 3D ye gerek yok. Ayrıca 3D Gözü çok yoruyor. Benim bi günde 6-7 saat pc başında kaldığım göz önüne alınırsa 3D hiç bana göre kalmıyor :D ( Artık 4D çıkana kadar mı olur 5D mi onu Allah bilir :D )
3D istemiyorum ama bu monitörde 3D sizce nasıl ? Hem fiyat açısından daha uygun. ( Bi 800Tl Kadar :D )
24" Asus VQ248QE (~1200 TL)
Buda 2Ms Tepki Süresine Sahip. (3Dsiz)
24" Samsung S24B350H (~700 TL)
27" Asus VQ278Q (~950 TL)
ASUS 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
1 ms Tepki süresi fiyatıda güzel :)
Bence biraz fazla abartıya kaçmışsın :D 3D ye gerek yok. Ayrıca 3D Gözü çok yoruyor. Benim bi günde 6-7 saat pc başında kaldığım göz önüne alınırsa 3D hiç bana göre kalmıyor :D ( Artık 4D çıkana kadar mı olur 5D mi onu Allah bilir :D )sana 3D önerdim ama 3Dyi ne kadar destekleyen oyun var arıca sen ^dyi kullanmadıkça sıkıntı yok 3D filim izlersin sağdece
iMac almanizi oneririm.iMac alsam hiçbir işime yaramayacak. Linux dağıtımlarında tamam virüs neredeyse yok. Ama ben burda %90 oyun %10 kodlama,render gibi işlerimi halletmek için alacağım. iMac te fakat oyun namına neredeyse hiçbir şey yok. Ne ekran kartı upgrade yapabiliyorsun ne işlemci ne de istediğin bir parçayı ekleyip çıkarabiliyorsun. Eğer ben istediğim gibi sistemimi Upgrade yapamıyacaksam neden iMac alayım ki ? Ayrıca şuan batmanın eşiğinde olan Apple ürünü alayım ? MacOs ve iOs ta bir veri aktarımını dahi bin bir çileyle aktarırken (Kullanmış olup test etme imkanım oldu iMac ve iPhone'u) neden Apple ürünü alayım ki ?
Sistemde bir kaç değişikliğe gittim.
Uploaded with [URL=https://www.chip.com.tr/forum/azicik-yardim-azicik-bilgi-paylasimi_t266191.html]SypeR
Anakart'ı Asus Crosshavir V Formula ile değiştim. Ramleri sakın 16GB Anlamayın. İşaretledimde 2x (8Gb x 2) set şeklinde yaptım. Diğer şekilde en az 150 Tl Giriyodu Bende böylece Anakarta yatırdım parayı. Ekran kartı gene aynı Fabrika çıkışlı ocli Gtx680. HDD 3TB Yaptım (Geniş bi oyun hazinem olucağı için ) Monitör olarak Asus VK278Q Kullandım. 800Tl ve 2ms olması hoşuma gitti (webcam cabası da onu kullanmıcam ) Şuan ki hali sizce nasıl ? İşlemci darboğaz yapmaz umarım. Son bi kez bi aklımdaki soru işaretleri gitsin :). Bu arada kullanacağım ssd ise Samsung SSD 840Pro 256GB olacak.
Ve sistemin son haline yorumları alalım bakalım...
benim 5000 lira param olsa bu sistemi alırdım
INTEL CORE I7 3770K SOKET 1155 3,5GHZ 8MB CACHE 22NM İŞLEMCI
MSI Z77A-GD65 INTEL Z77 SOKET 1155 DDR3 2667MHZ( O.C.) HDMI&DVI ANAKART
CORSAIR GRAPHITE SERİSİ™ 600TM MIDT ATX PENCERELİ BEYAZ KASA
PHILIPS 27" 278C4QHSN/00 GENİŞ EKRAN IPS-LED MONİTÖR
ASUS GTX680 DIRECTCU II GDDR5 4GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI
OCZ ZX SERİSİ 80PLUS 1000W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT X DDR3 2400MHZ CL10 1,65V DUAL KIT RAM
SEAGATE 3.5" 2TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK
CORSAIR HYDRO SERISI™ H110 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
CORSAIR 240GB FORCE GS SERISI SATA 3.0 SSD(555MB / 525MB YAZMA)
zafer. oh manşallah bir kasaya bu kadar para yatirilirmi allah aşkına git ps3 yada xbox360 al daha fazla zevk alirsin :))
İntel diyen arkadaşlara sesleniyorum... İntel dizmek istemediğimi ilk yorumdada belirttim. Uyuyorlar galiba[")]. Ayrıca Fx8350 i7 ile yarışan gayet iyi bir işlemci. Şimdi bide çok para harcanır mı falan diyen arkadaşlara da söyliyim ben 7 sene boyunca on-board ekran kartıyla crysis vb. oyunlar oynadım. Şimdi adam gibi oyun oynamak için iyi bir sistem diziyorum. Ben sisteme yorum istedim millet gitmiş parama bakıyor. Bu arada i7'yi işim tamamen ""Render"" almak olsaydı seçerdim. Çünkü renderda çok iyi bir işlemci fakat ben burda oyun oynayacağım için FX8350 hem uygun hemde oyun performansı maksimum. Şimdik bana FX8350 - GTX680 FPS uyumu nasıldır ? GTX680 ni 8350 ile tam olarak kullanabilir miyim ? Uyumsuzluk sorunu çıkar mı onu merak ediyorum.
İntel diyen arkadaşlara sesleniyorum... İntel dizmek istemediğimi ilk yorumdada belirttim. Uyuyorlar galiba[")]. Ayrıca Fx8350 i7 ile yarışan gayet iyi bir işlemci. Şimdi bide çok para harcanır mı falan diyen arkadaşlara da söyliyim ben 7 sene boyunca on-board ekran kartıyla crysis vb. oyunlar oynadım. Şimdi adam gibi oyun oynamak için iyi bir sistem diziyorum. Ben sisteme yorum istedim millet gitmiş parama bakıyor. Bu arada i7'yi işim tamamen ""Render"" almak olsaydı seçerdim. Çünkü renderda çok iyi bir işlemci fakat ben burda oyun oynayacağım için FX8350 hem uygun hemde oyun performansı maksimum. Şimdik bana FX8350 - GTX680 FPS uyumu nasıldır ? GTX680 ni 8350 ile tam olarak kullanabilir miyim ? Uyumsuzluk sorunu çıkar mı onu merak ediyorum.evet intelin tek iyi olduğu renderdir evt evt oakdar yıl onboardla oynadıysan intel elman daha mantıklı zağten fx 8350nini i7den bir artısı yok fx8350 4 çekridek şimdi nasıl 4 çekridek diyecen her çift çekrideğe bir kaayr nokta koyulmuş buda 4 tane çekridek eprfromasnı oluyor ayrıca intelde 4 aten sanal çekridek + GPU var oyunlar bir eyrden sonra hep GPUya abanıyor nvididada Phsyx olayı var eğer intel alırsan nvididadaki Phsyx iteldeki GPUdan çalıştırırsın ve daha yüksek performans alırsın özellikle Phsyx destekleyen oyunlardan ayrıca oyunlar işlemcide çekridek başına performanssa baakr bu konuda amd sefilleri oynuyor intelin ivy bridge işlemcielri bu konualrda çok başarılı ben intel der geçerim
Ekran Kartını 7970 Al Pişman olmazsın http://gpuboss.com/gpus/Sapphire ... SUS-GeForce-GTX-680
SAPPHIRE HD7970 O.C. GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI http://www.vatanbilgisayar.com/e ... ils.aspx?I_ID=59833
Ekran Kartını 7970 Al Pişman olmazsın http://gpuboss.com/gpus/Sapphire ... SUS-GeForce-GTX-680alm adamsın arkadaş oyun içni alıyor hangi şirket oyun firmalaerına apra yedirirse o performans veirri nvidia bu konuda lider ve desteklediği 300 aşkın oyun var amdinin kaçtane var ?SAPPHIRE HD7970 O.C. GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI http://www.vatanbilgisayar.com/e ... ils.aspx?I_ID=59833