Babaya özlem

Banned
02-12-2006, 20:46   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,148 mesaj

Baba birçok akşamlar olduğu gibi o akşamda gec saatde yorgun argın eve döndüğünde 5 yaşındaki oğlunu kapının önünde beklerken bulmuş. Çocuk babasını görür görmez baba 1 saatde ne kadar para kazanıyorsun diye sormuş.Zaten eve oldukça yorgun gelen baba cocuğunun bu bir anlam veremediği sorusu ile karşılaşınca terslemiş. Bu senin bilmen gereken bir şey değil cocuk buna rağmen ısrar etmiş. Lütfen babacığım gerçekten çok merak ediyorum oğlunun ısrarı üzerine dayanamayan baba tamam senin için bu kadar önemli ise söylüyeyim. 1 saatde yaklaşık 4 milyon lira kazanıyorum çocuk peki babacığım bana 1 milyon borç verebilirmisin diyince baba iyice sinirlenmiş. Benim senin saçma oyuncaklarına verecek param yok demiş. Çocuk mahsum vaziyetde boynunu bükmüş ve sessizce odasına çıkıp kapısını kapatmış. Adam sinirli sinirli bu çocuk ne kadarda tuhaflaştı buğünlerde diye düşünmüş. Ama aradan bir saat geçtikden sonra biraz sakinleşmiş ve cocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını hatırlamış. Belkide gerçekden lazımdı diye düşünüp kapıyı açıp çocuğun odasına girmiş yatağında uzanmakda olan oğluna sormuş.
-Uyuyormusun
-Hayır
-Al bakalım istediğin 1 milyon lirayı
-Biraz önce sana sert davrandığım için üzgünüm uzun ve yorucu bir gün geçirdiğim için biraz gerginim.Çocuk sevincle teşekkür ederim babacığım diye haykırmış ve elini yastığın altına sokup büssürü buruşuk para çıkarmış.Babasının verdiği parayıda onların arasına katıp saymaya başlamış.Bu manzarayı gören babası iyice sinirlenmiş.Paran olduğu halde niçin yine benden para istedin ayıp değilmi diye çıkısınca çocuk boynunu bükük ama yeterince yoktuki babacığım dedikten sonra elindeki paraların hepsini babasına uzatmış ve babacığım burada tam 4 milyon lira var şimdi bana 1 saatini ayırırmısın demiş.
Alıntıdır...
saygılar..

egemengiga
02-12-2006, 21:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

hikayenin guzelligi bir yana bu tarz olaylarin engellenmesi icin asagidaki linkten bilgi alabilirsiniz.

bu seminerler gercekten cok ise yariyor bence. bu gun TV de de izledim.

Banned
02-12-2006, 23:05   |  #3  
OP Banlandı
1,148 mesaj

evet egemengiga kardeşim bunlar yararlı faaliyetler...
bunlara ek olarak...
Peygamberimiz (s.a.v) bir hadis-i şerifinde:
"Allah kendi çocuğundan merhameti esirgeyene lanet etsin..."
muhakkakki o doğru söylemiştir...
anne ve babalar her yeptığımız çocuklarımız için diyorlar..
ama çocuk için en önemli ihtiyaç olan sevgi şevkat ve güzel bir terbiyeyi eksik bırakıyorlar ve böylece çocuklarına en büyük zararı bilmeyerek vermiş oluyorlar...
bunlar hep bilinçsiz olnaktan kaynaklanıyor...
bu gibi seminerler ve arada böyle hoş hikayelerde bu bilincin yerleşmesinde çok faydalı oluyor...
saygılar...

egemengiga
02-12-2006, 23:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

peygamber efendimizin cocuklara olan ilgisi, sevgisi, sevkati ile ilgili hadisler ve olaylar:

make-believe
03-12-2006, 19:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj

Sonu çok etkileyici ve çarpıcı. Atlanamayacak bir konuyu gündeme getirmişsiniz. Anne-babaların büyük dersler çıkarması gereken bir nokta bu. Allah razı olsun.

öcüü
15-05-2007, 04:27   |  #6  
Yıllanmış Üye
259 mesaj

UP
hikaye süpermiş yaa onun için up dedim üste gelsin diye ve paylaşım için teşekkürler devamını bekleriz böyle kıssadan hisse hikayeleri forumda görmek güzel

erkanc
15-05-2007, 09:00   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

Gerçektn son bölüm herşeyi özetlemiş byzihh bu tür paylaşımların devamını bekleriz

Zülfikar
15-05-2007, 15:32   |  #8  
Yıllanmış Üye
135 mesaj

Bu konunun üste taşınması konusunda bende arkadaşlarla hemfikirim.Toplumun temelini aile oluşturur.Çocuklarsa
toplumun geleceğini oluşturur nasıl yetiştirirseniz ilerde
toplumda o şekilde yoğrulur.sürekli işimizin olması çok para kazanıyor olmamız hiçbirşey ifade etmez, ailemizle birlikte huzur ve mutluluk içinde harcayamadıktan sonra.Bu kıssa hepimizin bir şekilde hayatının belli dönemlerinde yaşadığı
bir örnek.Bunu yapan bizim babamız,annemiz yada bizlerde olmuş
olabiliriz.En kötüsü de arkadaşlar ahir zaman alametleri...maneviyattan yoksunluk :(

Banned
15-05-2007, 15:51   |  #9  
Banlandı
203 mesaj

daha öncede okuduğum ve etkilendiğim güzel bir hikaye . bütün dünya buna inansa ah inansa hayat bayram olsa insanlar el ele tutuşsa birlik olsa uzansak sonsuza . .. filistinde ırakda afganistanda çeçenistanda ülkemizde babaları şehit olan tüm yavrulara Selam olsun ...Ağlıyor

TuncaBozkurt
19-05-2007, 13:51   |  #10  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Konuya en son yanıt 4 gün önce gelmiş ama yine de teşekkürler byzihh