Bad Request( Host Inlaved)

Selçuk İslamoğlu
08-12-2008, 15:57   |  #26  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Şimdi domainler hakkında bir önbilgi verelim herkese madem bu vesileyle:

"chip.com.tr" bir alan adı'dır. Adından belli "Alan" adı. Bir sokak ismi gibi düşünün. Hiç bir adrese "sadece sokak" adıyla gidilmez. Bunun apartmanı vardır, kapı numarası vardır. WWW "kapı numarasıdır", World-Wide-Web'in kısaltması olan bu ön ad, dünyada genel geçer kabul görmüş bir ön takıdır. WWW kapı numarası, o sokağın "web sayfası" olan kısmını gösterir. Örneğin RSS'lerimiz "servis" kapı numarasındadır. Yani o "bizim sokağın" web adresi değildir. Böylelikle amatörce bir adres yerine, direk sokağın "web" adresi verilir.

Şimdi insanlar CHIP Online'a girmek istiyorlarsa: "www.chip.com.tr" olarak dışardan duyarlar veya arama motorlarında bulurlar. chip.com.tr olarak yazıp çalışmadığını gören en düşük IQ bile bu olaya o kadar alışmışlardır ki, başında www olmayan servis.chip.com.tr gibi domainleri bile www.servis.chip.com.tr şeklinde yazarlar. Bunun en büyük örneği emaillerini "isim@www.hotmail.com" gibi veren binlerce örnekle doludur.

Yani 2. durum pratikte gerçekleşen bir durum değil. Şu anda Bad Request hatası yok, direk www'ye zorla yönlendiriliyorlar. Ama bilerek bunu yapanlar genelde, 3 harfi yazmaya üşenenler oluyor ;)