Bağlantı Problemi

judas
30-04-2006, 04:00   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Merhabalar, bir problemim var. Yardımcı olursanız sevinirim.

İnternet bağlantımız (ADSL) kafasına göre gelip gidiyor. Bağlı kalmamız bazen birkaç saati bulabiliyor ama kesinlikle kesiliyor bağlantı. Telekom'dan birisini geitirdik, adam buradayken bağlı kaldık. Fakat adam gittikten 1-2 saat sonra tekrar koptuk.

Modemdendir dedik, yeni modem aldık. Kurulumunu yaptık, ve yine birkaç saat girdik. Fakat yine kopuyor. Modemi boş yere mi aldık?

Mesela biraz önce giremedim, modeme reset attım, diagonostik test midir nedir, ona baktım. Şimdi girebiliyorum. Ama her reset atışımda veya test edişimde girecek diye bir şey de yok. Bazen test yapacağım sayfaya bile giremiyorum.

Acaba sorun nedendir? Bağlantı kesildiği zaman tüm bilgisayarlarda birden kesiliyor. Geldiği zaman da aynı anda geliyor. Ne garip bir iştir bu? Buraya yeni port açıldı, onu bekledik ADSL'ye üye olmak için. Acaba sorunun nedeni dış kaynaklı mı?

teknikerdinc
30-04-2006, 17:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
105 mesaj

dostum zoom marka bi router'lı ( x4-x5 ) modem alırsan sanırım sorunun ortan kalkmış olmalı yada almadan önce modem ayarlarını bi gözden geçirmeni söleyebilirim.