Merhaba benim 5738g acer laptopum var xp kurmak istiyorum ama boot etmiyor ama cdnin boot özelliği var napmam lazım yardımcı olurmusunuz başlangıçta herhangi bir tuşa basın diyo basıyorum ve abuk sabuk şeyler yüklüyor sonrada kapanıp vistaya devam ediyor satayı ıde moda getirdiğim zamansa herhangi bir tuşa basın ekranı bile gelmiyor cd min üstüne raid sp3tr yazıyo
Bakarmısınz gerçekten önemli bi konu format sorunu
Bir arkadaşın acer bilgisayarına xp kuramadım. Kendi asus umu canavar gibi xp yaptım sata sürücüsü ile sorunsuz ve kolayca ama her makinede rahatça kurulmadığını hatırlatırım. Bilgisayarın korunmasına yardımcı olmak için kapatıldı gibi bir yazı vardı diye anımsıyorum.
www.notebook.gen.tr adresinde modelinizi bulun. Büyük ihtimalle ayrıntılı olarak XP kurulumu anlatılıyordur. Tam modelinizi bilmiyorum ama büyük ihtimalle o bilgisayara XP kurmanıza gerek yoktur. Gerçi XP'nin kendisi artık ayrı bir gereksizlik ama...
O abuk sabuk yazılar, XP cd'sinin içinde sata sürücüleri olmadığı için geliyor. Sata sürücüsü entegre etmeniz gerekiyor cd'ye. Aynı sorunu ben de yaşamıştım.
Konu ile ilgili link: https://www.chip.com.tr/forum/xp- ... e-etmek_t64080.html