Arkadaşlar bilgisayarım eski. Anakart üzerinde 2 adet usb port var. Onun dışında 4 usb port var şu f_usb girişlerine ne deniyorsa işte oraya takılı. Şimdi ben bu slotlara usb bellek yada harici hdd taktığım zaman bilgisayar donuyor. Reset atmak zorunda kalıyorum. Onun dışında çalışıyor pc. Şimdi anakartım arıza mı yaptı yani?? Yada bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Okula gidicem şimdi geç gelirim en geç yarın bakabilirim cevaplara siz yardımlarınızı yazın lütfen.
Bana yapılır mı bu be!
Bilgisayarınızın power'i kaç watt? Eğer kasa ile üzerinde gelen ise muhtemelen düşük kapasitelidir. Büyük ihtimalle sebebi budur. ikinci ihtimal ise eğer bu bağlantı tek parça soket şeklinde değil de dağınık fişlerden oluşuyorsa yanlış dizilmiş olabilir. bu da kilitlenme, donma ve hatta takılan aygıtta hasara neden olabilir.
Son Düzenleme: G00GLE ~ 25 Ekim 2011 16:35
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
536 mesaj
aha benimde başıma gelmişti o anakartta sorun olacağını sanmıyorum benimki kendi başına düzelmişti :D
Bilgisayarınızın power'i kaç watt? Eğer kasa ile üzerinde gelen ise muhtemelen düşük kapasitelidir. Büyük ihtimalle sebebi budur. ikinci ihtimal ise eğer bu bağlantı tek parça soket şeklinde değil de dağınık fişlerden oluşuyorsa yanlış dizilmiş olabilir. bu da kilitlenme, donma ve hatta takılan aygıtta hasara neden olabilir.Bu kasayı 9 senedir kullanıyorum. neredeyse 1 senedir harici hdd kullanıyorum ilk defa böyle bir sorun var. Yanlış dizilim yok ondanda eminim çünü ilk defa dün başıma geldi. Bu flash yada harici hddyi o f_usb slotlarına takınca donuyor pc ama anakartın arkasına takınca sorun yok. Uzatma usb kablosuyla çalışsa hdd yine sorun değil kendi kısa kablosu dışında çalışmıyor ve ben hddyi her takmak istediğimde kasayı çekip kablolar arsına hddyi sokmak istemiyorum.Ön panelimi istiyorum. :)) Power 180w
Zaman zaman düşen voltaj buna sebep olabilir. Veya -ki benim kanaatim bu yönde- power performansınız düşmüştür. daha yüksek kapasiteli bir power supply almanız sorununuzu çözecektir. Kablonun uzamasından dolayı da çalışmaması bunu gösterir.