banka ve kredi kartlarındaki inanılmaz açık

selim_firat
20-04-2016, 11:36   |  #1  
selim_firat avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 15
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

aslında başlık internetten alışverişte banka ve kredi kartlarındaki inanılmaz açık olacaktı ama sığmadı. ve inanılmaz tehlike diyecektim ama bu daha vahim.
konumuza gelirsek şimdi ben internetten alışverişi pek sevmem çok tercih de etmem ama bazen aradığımı bulamayabiliyorum işte o zaman mecburen internete yöneliyorum. bu arada ben kredi kartı da kullanmıyorum. internetten alışverişlerde de banka kartıyla ödeme yapıyorum.
geçenlerde de internetten birşey alacaktım. hesabıma bağlı banka kartımdaki para da (benim için) biraz yüksek bir miktar olunca banka kartımı vermek istemedim. kardeşimin pek kullanmadığı bir banka kartı var dedim onu gireyim, öyle de yaptım. işte 16 haneli kart no, son kullanma tarihi ve arkadaki üç haneli numarayı girdim ama ne yaptıysam en son para aktarılırken telefona mesaj gelme kısmını geçemedim. hani "telefonunuza gelen mesajı buraya yazın ve kimseyle paylaşmayın" deyip 180 saniyelik geri sayımın yaptıkları kısım var ya hah işte orası. kardeşimin kullandığı operatörün genel sıkıntısıymış, mesaj 180 saniye bittikten sonra geliyor. öyle saçma birşey. neyse efendim uzatmayayım baya bir denemeden sonra baktım olacak gibi değil aklıma birşey geldi onu deneyeyim dedim. aaaa ne göreyim telefona mesaj gelmesine gerek kalmadan sadece kart no, son kullanma tarihi ve arka kısımdaki üç haneli numarayı girerek alışverişimi tamamladım. üstelik bu bilgileri sadece bir defa girdim ve dafalarca farklı farklı yerlerden alışveriş yaptım. hatta bakayım oluyor mu diyerek bu sefer çok uçuk rakamlarla alışveriş yaptım. hatta ve hatta bu sefer kendi banka kartımla 10 bin liralık filan alışverişler yapıp mesaja ihtiyaç duymadan ödeme alındı sipariş kargoya verilecek denilen kısma kadar geldim. daha sonra "pardon bi yanlışlık olmuş " filan diyerek siparişi iptal ettim. acaba çalışıyor mu diyerek binlerce liralık alışveriş yapacak halim yok tabi. kısaca demek istediğim "nasılsa telefon mesajı olmadan alışveriş olmuyor yeaa" filan deyip rahat rahat kart bilgilerinizi heryere saçmayın. dikkatli olun. alışveriş yaptığınız art niyetli bir site bunu kullanabilir, alışveriş yaptığınız mağaza yada dükkan kendi kameralarından kart bilgilerinize bakıp hesabınızı boşaltabilir, her an herşey olabilir. benim tavsiyem başka bir banka hesabı açın alışveriş tutarınız kadarını oraya yatırın yada gönderin sonra da o kartla alışverişinizi gönül rahatlığıyla yapın.
tabii ki bu işlemi nasıl yaptığımı detaylı olarak kimseye söylemiyeceğim. en kısa zamanda da yetkili kurumlara da gerekli uyarıyı yapacağım ama biliyorsunuz burası türkiye maddi ve manevi tüm kişisel güvenliklerinizi önce kendinizin sağlaması gerekir. siz dikkatli olun benden söylemesi.