Barcelona benchmark sonuçları
intel daha hızlı gidiyor ama 45 nm. ile amd yi vuracak gibime geliyor.çünkü 6 ay içinde 45 nm. ye geçiş başlıyacak.
ben amd hala Barcelona yı çıkaramadı ona yanıyom. baya almaya istekliydim ama bekle bekle bukadar naz aşık usandırır. intel xenonları baya pahalı bir fiyata satıyor. onlarda el yaktığından uzak duruyorum.
AMD barçayı 45nm çıkarsaydı çok çok iyi olurdu. x2leride yavaş yavaş 65 nm yaparlardı.
45nm aslında tek başına bişey ifade etmiyor. yeterli izolasyon sağlanmazsa işlemcinin daha çok ısınmasına sebeb oluyor. amd de bunu bilerek hareket ediyor. kağıt üstündeki rakamlar aldatmasın
Phenom işlemclerin hepsi 65nm'de üretilecek zaten. Bazı Fhenom FX modelleri 90nm ve 120W elk. harcayacak. AMD 45nm'ye 2008'de geçecek ve o zaman zaten AM3 soketini çıkaracak. Gerçi bugün öğrendim.AM2+ ve AM3 AM2 soketını kullanabilecek ama HT3'ü kullanamayacak. Şu anda üretilen işlemcilerde HT2 var.(HT= hyper Transport)
ht3 benim için şimdilik önemli ( tabi olsa hayır demezdim ) yeni pcimde deli gibi multimedia çalışacağımdan Barcelona yı çok bekledim neyse 2 sene sonra değiştiririm bende
işte buda başka bir benchmark sonucu. amd tarafından birkaç gün önce yapıldı. burada dikkat edilmesi gereken nokta Barcelona 95 watt intel xenon 80 watt tüketmesine rağmen toplamda amd daha az enerji harcıyor çünkü amd de bellek denetliyicileri işlemcideyken intelde anakartta. amd zaten drafikte bunu vurgulamış