Barcelona işlemcisi Ağustos'da geliyor, watt başın

kuruwa
30-06-2007, 20:06   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,438 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Barcelona işlemcisi Ağustos'da geliyor, watt başına en iyi performans iddiaları

Yaz sıcakları rekabet ateşi ile körüklenecek ve firmalar arası rekabet olmadığı kadar yüksek bir noktaya gelecek. AMD ve Intel arasındaki sıkı micadele, Ağustos ayı ile birlikte farklı bir boyuta taşınabilir. İsterseniz gelin şimdi detaylara bir göz atalım.

AMD'nin Barcelona işlemcileri Ağustos ayında geliyor

Aynı R600 gibi uzun süredir konuşulan AMD'nin yeni nesil mikroişlemci mimarisi K10'u esas alan ve sunucu odaklı geliştirilen Barcelona işlemcisi en nihayetinde gelen resmi açıklama ile Ağustos ayında kendini göstermeye başlayacak. AMD, Barcelona işlemcisini yavaş adımlar ile Ağustos ayında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre, ilk etapta Barcelona işlemcisinin 2GHz saat hızına sahip olan modeli devreye girecek. Tabi AMD'nin bununla yetineceğini beklemek hayalcilik olacaktır. Zira AMD yılın son çeyreği içerisinde daha yüksek saat hızında çalışan modeller ile birlikte daha düşük güç tüketimine sahip Barcelona işlemcilerini de kullanıcılar ile buluşturabilir. Firma ayrıca şu an satılmakta olan Opteron işlemcilerinde de var olan yüksek ve performanslı (ayrıca pahalı) SE yani Special Edition (Özel versiyon) ürün gamının Barcelona temelli serisini de hazırlayacak
Doğal dört çekirdeğe sahip Barcelona işlemcisinin

Elimize ulaşan bilgilere göre, AMD'nin yeni nesil işlemcilerinin piyasaya giriş süresinin uzamasında etken olan en önemli faktörlerden biri olarak işlemcilerin doğal (native) 4 çekirdeğe sahip olması gösteriliyor. Üretim sürecini başarı ile geçen ve piyasaya girmesine ramak kalan Barcelona işlemcilerinin doğal olarak 4 fiziksel çekirdeği muhafaza etmesinin getirilerini birlikte göreceğiz. Zira Intel'in 65nm üretim teknolojisi ile doğal 4 çekirdekli yapıya sıcak bakmadığı ve firmanın bu konudaki hedeflerini 45nm üzerine kurguladığı da biliniyor. Haberlerimiz takip edenler hatırlayacaktır, geride bıraktığımız günlerde yapılan Computex fuarında ortaya çıkan 1.6GHz'lik Barcelona işlemcisine ait Cinebench uygulamasına yönelik test sonuçları kullanılan işlemci düşük saat hızına sahip olmasına rağmen pek iç açıcı olarak karşılanmamış ardından çıkan haberlerde ise Barcelona işlemcisinin aynı saat hızında Core 2 işlemcilerden daha yüksek performansa sahip olacağı ifade edilmişti.

AMD tarafında yapılan açıklamalarda ise, Barcelona işlemcisine ait test sonuçlarının emekleme aşamasındaki işlemciye ait olduğu yapılan geliştirme ve iyileştirme çalışmaları sonucunda hazırlanan final silikonun çok daha yüksek performansa sahip olacağı belirtilmekte. Kısaca AMD, işlemcilerimizin gerçek performansını görmek için Ağustos ayını bekleyin sinyali de veriyor diyebiliriz. Ayrıca yine yapılan açıklamalarda Barcelona işlemcisinin bir önceki nesle göre, veri tabanı uygulamalarında %70'e, kayar nokta hesaplamalarında ise %40'a varan performans artışı sağlayacağının da altı çizilmekte.

AMD adına bir iddialı açıklama da firmanın sunucu ve iş istasyonlarından sorumlu üst yöneticisi Randy Allen'dan geldi. Bay Allen yaptığı açıklama ile AMD'nin, Barcelona işlemcileri ile watt başına düşen performansta endüstrinin gördüğü en iyi çözümü sunacağanı ifade etti. AMD tarafında açıklamalar son derece iddialı, şimdi gözler Ağustos ayını çevrilmiş durumda. Firmanın Barcelona işlemcisi ile nasıl bir iş çıkardığını ve yeni işlemcilere sektörün nasıl bir tepki vereceğini birlikte göreceğiz.


Son Düzenleme: kuruwa ~ 30 Haziran 2007 20:07
asimileci
30-06-2007, 22:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

amd nin iddia larına karnımız tok geçecen
gerçek değerler versin şişirme değil intel 45 nm. işlemcileri çıkartacak o daha 65 nm. lerle oynuyo
nasıl hızlı olabilirki inteli 65 nm ile 10 çekirdekte koysa yenemez

ExCeLLiuM
30-06-2007, 23:26   |  #3  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,149 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

asimilecei unutmaki parça boyutu ile performasnı bir tutmak doğru olmaz. AMD piyasaya Athlon ve Sempron işlemcilerini sokmadan önce, işlemcilerde performans saat hızı ile ölçülüyordu. Ne kadar Ghz o kadar performans mantığı hakimdi. AMD, Intele kıyasla daha düşük saat hılzarına sahip işlemciler üretiyordu ama performans olarak daha iyilerdi.

Şimdi transistmrlerin nanometre boyutlarıyla direk performans ölçümü yapmakta buna benzer. Ama dediğin doğru, boyut ne kadar küçülürse, daha fazla transistör koyulabilie daha fazla çekirdek kullanılabilir, ısı daha düşük olabilir.

OBA
01-07-2007, 00:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

şunu haziranda çıkarsaydı bare. 300 dolar kadar olsa alırdım hemen ama artık bekleyemicem. artık ilerki yıllarda düşünürüm

kuruwa
01-07-2007, 13:12   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,438 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

asimileci 24 mb ön bellekli ve 16 gb ram lı v 8 de goruldu ıntelde sonuc o bile vadedileni vermedı cıksın bi önce tam olarak o zaman belli olur sonuçlar

asimileci
02-07-2007, 10:50   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

bekliyoruz testleride bekliyorum testler çıkınca vericem
indirim dediler daha yansımadı niye yansımadı amd indirimi

kuruwa
02-07-2007, 11:52   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,438 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

turkıyede amd yada intel indirimi daha başlamadı aslında başlaması gereklıydı ama burası turkıye adamlar satabıldıgı kadar eskı fiata satarlar stoklarını ondan sonra ındırım yaparlar