Basit bir soru!!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ozerbirer
25-09-2004, 21:00   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

İyi Günler!Ben Tekirdağ Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 11 FEN/ A sınıfından Özer BİRER.Benim sizlere kolay ve ufak bir sorum olacak.Çözümünü bana ulaştırdığınız takdirde çok mutlu olacağım.Şimdiden çok teşekkür ederim.Sorum şöyle: (x !)^2 + (y !)^2 =(z!)^2 eşitliğini sağlayan x,y,z değerleri sağlayan x,y ve z değerleri nelerdir?Bu değerleri bir programda yazarak(visual basic,c++) bulabilirmiyiz?

acar33
21-10-2004, 19:34   |  #2  
Üye
65 mesaj

Dostum bu komutu ne amaçlı kullanacaksın bu eşitlikte matematik formülleri kullanman lazım bu birincisiydi ikincisi ise ^ işaretini ne olarak kullandın.

Banned
22-10-2004, 00:21   |  #3  
Banlandı
161 mesaj

^ sembolü, üs alma anlamına gelir sevgili acar33. ozerbirer'in sorduğu soru gayet açık.

Pekala Özer, bu soruyu bir programla çözersin elbette ve ne kadar kötü bir algoritma kullanırsan kullan, sonuç almak hiç de zor olmaz. Lakin, birazcık matematik, hayatın tadı tuzudur benim için. Biraz eğlenmek hiç de fena olmaz aslında; ama sen soruyu soralı bir ay olmuş neredeyse. Hala lazım mı bunun çözümü? Ne dersin?

Soruya şöyle yaklaşabiliriz öncelikle, x ve y faktöriyellerinin