merhabalar , sayın chip/forum arkadaşlarım bir konuyu merak ediyorum ve sizlere danışmak,paylaşmak istiyorum:diğer yerli adreslerde dolaşırken bazen hakikaten yararlı linklere,bilgilere,arşivlere(dosya,program..)v.s. rastlıyorum.Bu forumun bir üyesi olarakta haliyle burada arkadaşların bilgisine,faydalanmalarına sunmayı da istiyorum.Öyle konular ve çalışmalarda oluyorki şahıs belli çok emek vermiş mesai harcamış,zaten metnin sonunda da gerekli uyarısını yapmış oluyor.Benim sormak istediğim etik olarak bu gibi durumlarda o kişi veya o sitenin yöneticilerinden izin almamız gerekiyormu(alıntı vererek dahi olsa) kendi forumumuzda kullanmak için?Chip'in forum kurallarının hepsini okudum bu konuyu bulamadım.Saygl.
başka adrs.lerden alıntı hk.
Link vermek zaten yasak değil..
Alıntı yaptığın yazının altına da "Falancadan alıntıdır.." yazarsan sorun olmaz bence..
Paylaşımlarını bekliyorum..
Eyice etik olmasını istiyorsan yazının bir kısımını verir gerisi bu linkte denebilir.Bu sefer ama reklamcılıkla suclanabilirsin ama saka bir yana linki ve yazan kisiyi (mevcutsa) acıkca belirtirsen bu etiktir.Emege saygıdır.
Yanlız soyle birseyde mevcut.Kimi sitelerde acıkca bu siteden herhangi bir yazının izinsiz olarak yayınlanması yasaktır diye bir ibare bulunur.Bunu zaten her yere yazarlar.Bu insanlarınki bazen bencillik bazen haklı bir neden yatar.Buralardan link ve alıntı yapmamak iyi birseydir.
Ayrıca link vermek savını guclendirmek anlamına gelir.Yani senin yararına da birsey.İnsanlara arastırdıgını biliyoruzda konusuyoz deme hakkını dogurur :)))
Son olarak izinsiz olarak yani etik olmayan bir sekilde paylasmıs bile olsan yazının hak sahibi her zaman chip'e basvurarak yazıların kaldırılmasını isteyebilir.Bilgi paylastıkca cogalır diyoruz hep.Bu internetin sloganı bence :)
CU_GS7Bu yazı şimdiki mevcut kurallarda yer almıyor ,önceden verilmiş,sizin sayenizse benim şimdi okuma fırsatım oldu,teşekkür ederim.Evet dediğim gibiymiş, doğru düşünmüşüm izin almak gerekiyormuş.Buvesile diğer hususlarıda öğrenmiş oldum.Bundan böyle bu çerçeve içersinde kalarak hareket edeceğiz.saygl.Son Düzenleme: viking20 ~ 28 Nisan 2006 03:15