Başka bir IP ile çakışma yaşandı

Furkan Okutan
13-08-2009, 11:41   |  #1  
Furkan Okutan avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
689 mesaj

arkadaşlar biraz önce sa alt köşede sarı üçgün biçiminde bir simge ile bu yazı çıktı''sistem hatası:sistem ağdaki başka bir IP adresiyle bir çakışma yaşadı''sarı üçgene bastım ve geçti neden olur bu?

OnlyMann
13-08-2009, 11:44   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

muhtemelen bağlı olduğunuz ağda başka bir makinaya (sizin ipiniz otomatikse) sizin makinanızdaki ip elle verilmiş veya tersi sizin makinanızın aldığı ipyi birileri elle kendi makinasına vermiş olabilir. aynı anda aynı ağda 2 ip kullanılamaz bu şekilde ağıda kullanamazsınız. çakışma dolayısıyla ağ bağlantısı sorun yaratır. bunun için ağ bağlantılarından tanıla/onar yapmak gerekir.

Furkan Okutan
13-08-2009, 12:10   |  #3  
Furkan Okutan avatarı
OP Yıllanmış Üye
689 mesaj

evde 2 pc var bu çakışma yazısı çıkınca kardeşime gittim oda tam kendi pc sini açıyordu yani şifresini giriyordu bundan anladığım pc otomatik kendisi vermiş kardeşime IP yi bende elle hiç IP girmedim demekki makinaların başarısı:D:D

bu arada sağ altta çıkan üçgene bastığımda üçgen gitti bende internetteydim zaten

birde illa ikinizden birinin elle vermiş olması lazım diyorsun kardeşim zaten pc den hiç anlamaz bende nasıl elle IP verileceğini bilmiyorum.

Son Düzenleme: Furkan Okutan ~ 13 Ağustos 2009 12:15
OnlyMann
13-08-2009, 12:15   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

modemde dağıtılacak ip sınırlaması yoksa sorun olmayacaktır. bilindiği gibi modem tarafından otomatik olarak verilen ipler belli süreler için kiralanır ve süre sonunda boşta kalır boş olan ipyi herkes kullanabilir. eğer elle ip verilmemişse muhtemelen söz konusu ipyi diğer makina almıştı ve siz ondan önce açtığınız için size verdi ve diğer makinanın kayıtlarında da aynı ip tutuluyordu açılış tamamlanınca diğer makinaya yeni ip verdiği için sorun kalmamıştır. sabit olsaydı (elle verilmiş olsaydı) internet girişiniz olmayacaktı.

Furkan Okutan
13-08-2009, 12:17   |  #5  
Furkan Okutan avatarı
OP Yıllanmış Üye
689 mesaj

Böylece sorun çözülmüş oldu çok teşekkür ediyorum:)