Merhaba:Son 2 gündür bilgisayarıma başkalarının erişmesinden korkuyorum.Ne yaptım ne ettim gizliden izlediklerini düşünüyorum.Bilgisayarıma bir keylogger bulaştığınıdan şüpeleniyorum.Belkide yoktur ama olup olmadığını nasıl öğrenebilirim.Ne yapmam lazım.Orjinal Norton 360 4.0,kullanıyorum sistemi tarattım virüs rastlanmadı.ve online oyunlarda oynuyorum orda oynuyan kişiler bana bulaştırabilirmi?.(Ld4d2,ve Medal of Honor)
İşletim Sistemim,Windows 7 Home Premium 64 Bit.
Bu sorun hakkında hiç bilgim yok.Yardımınızı bekliyorum.Lütfen!!!
Başkaları Bilgisayarıma Erişiyormu?.
Gerçek zamanlı çalışan bir antivirüs + antispyware + firewall programı ile kolay kolay giremezler. Norton bu konuda iyi.
Nasıl böyle bir sezgiye sahip oldun? Tehdit mi edildin? :D
Yok ya giremezmis.
Cogu kisinin kullandigi oyunlar ilacli cogunun icinde ne oldugu malum orjinal alanlarinda cogu degisik patch yada hile programlari vs vs kullaniyor.
Ayrica iyi bir hacker Nortonuda Kasperide resmi sitelerini hackledigine göre onlari asamiyacakti.
Arkadasin sorunu ne bilmiyorum ama önemli bir sey varsa birilerinin ilgisini cekiyorsa iyi bir hacker rahatlikla girer.
Yok ya giremezmis.
Cogu kisinin kullandigi oyunlar ilacli cogunun icinde ne oldugu malum orjinal alanlarinda cogu degisik patch yada hile programlari vs vs kullaniyor.
Ayrica iyi bir hacker Nortonuda Kasperide resmi sitelerini hackledigine göre onlari asamiyacakti.
Arkadasin sorunu ne bilmiyorum ama önemli bir sey varsa birilerinin ilgisini cekiyorsa iyi bir hacker rahatlikla girer.
İyi bir hacker'ın derdi ne bu arkadaşla? İndirilen yamaların %90'ı zaten antivirüsler tarafından virüs veya trojan içerdiği uyarısı alır. İyi bir antivirüs programı kolay kolay buna izin vermez. Devredışı bırakmadıkça.
Oldu o zaman, kullanmayalım antivirüs! Ne de olsa giren giriyor.
AntiVir, Nod32, Karspersky ile tarat sistemi, sorun yoksa, %99 yoktur!
Bu dediğin biraz saçma çünkü;
İyi bir hacker'ın derdi ne bu arkadaşla? İndirilen yamaların %90'ı zaten antivirüsler tarafından virüs veya trojan içerdiği uyarısı alır. İyi bir antivirüs programı kolay kolay buna izin vermez. Devredışı bırakmadıkça.
Orjinal Lisanlı KIS 2011 kullanıyorum, Casus 007 ve Spector Pro gibi daha önce birçok program kullandım ve hiçbirin de Kasper uyarı vermedi. Çünkü zararlı bir faaliyet de bulunmadılar güvenilirler. Diğer tüm yazılımlar uyarıyı verdiler ve Casus 007 birkaç sorun çıkardı ben de silmeye kalktım silinmedi Malware'bytes ile kaldırmak zorunda kaldım. Demek ki hepsinin zararlı faaliyeti var ama Kasper artık onu adlandırmıştı güvenilir diye. Güvenlik yazılımların düşünce gücü yoktur, hepsini bulmaları her saniye güncellenmeleri imkansız, bazı anlaşma hususları bile var ben dev Kaspersky Lab'a bile pek güvenemiyorum, saygılar...
Gerçek zamanlı çalışan bir antivirüs + antispyware + firewall programı ile kolay kolay giremezler. Norton bu konuda iyi.
Nasıl böyle bir sezgiye sahip oldun? Tehdit mi edildin? :
Windows görev yöneticisinde bulunan task mgr.exe,task host.exe,ve svc host exe,gibi exe dosyalarını gördüm ve ne işe yarar diye araştırdım.böyle sorunlara sebeb olabiliyormuş diye okudum tehdit filan edilmedim yani.
Bu dediğin biraz saçma çünkü;
Orjinal Lisanlı KIS 2011 kullanıyorum, Casus 007 ve Spector Pro gibi daha önce birçok program kullandım ve hiçbirin de Kasper uyarı vermedi. Çünkü zararlı bir faaliyet de bulunmadılar güvenilirler. Diğer tüm yazılımlar uyarıyı verdiler ve Casus 007 birkaç sorun çıkardı ben de silmeye kalktım silinmedi Malware'bytes ile kaldırmak zorunda kaldım. Demek ki hepsinin zararlı faaliyeti var ama Kasper artık onu adlandırmıştı güvenilir diye. Güvenlik yazılımların düşünce gücü yoktur, hepsini bulmaları her saniye güncellenmeleri imkansız, bazı anlaşma hususları bile var ben dev Kaspersky Lab'a bile pek güvenemiyorum, saygılar...
%99 kısımdan kalan %1'lik kısımdan bahsediyorsun. Kullandığın şu iki program casusuluk programı. Sisteme zaran vermeyen bazı casusluk programlarına karşı duyarsız kalabilir. Tanımlanmış virüs veya trojan içermedikleri sürece.
10'larca hack'leme programı indirdim. Nod32 bunların %95'ini zaralı (hacking tools) olarak gördü. Ancak hack'leme programları trojan veya virüs içermeseler bile zararlı olarak görülebilir. Aslında hacking tools olarak adlandırılan grup virüs ve trojanlardan çok farklı bir konuma sahip. Umarım ne demek istediğimi anlıyorsun.
Windows görev yöneticisinde bulunan task mgr.exe,task host.exe,ve svc host exe,gibi exe dosyalarını gördüm ve ne işe yarar diye araştırdım.böyle sorunlara sebeb olabiliyormuş diye okudum tehdit filan edilmedim yani.
AntiVir ve Nod32 ile sistemi tarat o zaman.
taskmgr.exe, taskhost.exe, svchost.exe gibi dosyalar sistem dosyalarıdır. Virüs veya trojan değildir!
En iyisi format atmak sorunu çözer,meraktada bırakmaz.Windows 7 kullananlar bilir,Hani işlem merkezi varya,işte orda kurtarma bölümünden gelişmiş seçeneklerden,windowsu yeniden yükle kısmından yapıp,öyle silip kuruyorum windowsu,ve sonra windows.old klasörüne dosyalar yedekleniyor.Virüs varsa oraya yedeklenip,sonrada bilgisyara tekrardan bulaşmazmı ben bunu merak ediyorum.Başka format atma yöntemleri varmı?.Çünkü işlemcim boşta %1 ile 0,arasında çalışıyor.Sorun olsa,bu değer yükselir.Diye biliyorum.
windowsuna dışardan girip girmediğini görnek için görev yöneticisinden performan alanına girip kaynak izleyiciyi açman yeterli ağ üzerindne biri seni, izliyormu uygualama bazında görmüş olursun.
bilgisayrında keyloger varmı diye düşünüyorsan regediten / run ları izleyerek birşeyler çıkartabilirsin.
Virüs varmı diye düşünüyorsan klasör seçenekleri genelde pasifleştirilir vrisüler tarafından varmı çalışıyormu diye kontrol et araçlar/klasör seçenekleri.
iyi bir hackerin derdini ben nerden bilicem kendisi konuyu acmis bu durumda o bilicek ona sor senden ne istiyorlar diye.
anrivirus, güvenlik duvari bu isleri bilen hacker icin sorun degildir neticede bir sekilde acik bulurlar.
Aslinda koruyabildigin kadar koru antivirus, güvenlik duvari, gecici bellek dosyalari temizleme, updatleri yap ve kullan fazlada düsünme.
Araba kullanirken kaza yapma riskim var diye panikmi yapiyorsun hayir buda ayni sekilde.
Ayrica benim yazdiklarimi sacma sapan kafana göre yorumlama neyin ne oldugunu yeteri kadar biliyorum kimseden bir sey ögrenecegim konular degil bunlar.
İyi antivirüslerin çoğu hackerlar ile anlaşmalılardır, tamamen güvenilir sayılmazlar...
%99 kısımdan kalan %1'lik kısımdan bahsediyorsun. Kullandığın şu iki program casusuluk programı. Sisteme zaran vermeyen bazı casusluk programlarına karşı duyarsız kalabilir. Tanımlanmış virüs veya trojan içermedikleri sürece.
10'larca hack'leme programı indirdim. Nod32 bunların %95'ini zaralı (hacking tools) olarak gördü. Ancak hack'leme programları trojan veya virüs içermeseler bile zararlı olarak görülebilir. Aslında hacking tools olarak adlandırılan grup virüs ve trojanlardan çok farklı bir konuma sahip. Umarım ne demek istediğimi anlıyorsun.
Kaspersky Lab çalışanlarının çoğu profesyonel hackerdır.
2009-2010 yıllarında Kaspersky "net.worm.win32.kido" adlı bir virüs için sitesinde uyarılar vermişti, ilk keşfeden biziz diyordu, çünkü virüsü yapan Kaspersky Lab'dı. Dediğim virüsün diğer bir ismi "conficker" yani 2009-2010 senelerinin en korkutucu zararlısıydı.
Pek güvenme bence güvenlik çözümlerine...
bu konuda windowsda ne kadar önlem alırsan al yine birileri girer pcne hiç kimse giremese bile big brother gir o girmezse ttnet bir girir bakıp çıkar gerekli izin alınmışsa. sana en mantıklı tavsiyem kuracaksın ubuntuyu yada mandrivayi tamer şahin, iskorpitx bile giremez. kafan rahat olur en azından windowsda ne yapsan boş en basitinden format attığın cdleri netten indridinse ona bile güvenmeyeceksin.
bu konuda windowsda ne kadar önlem alırsan al yine birileri girer pcne hiç kimse giremese bile big brother gir o girmezse ttnet bir girir bakıp çıkar gerekli izin alınmışsa. sana en mantıklı tavsiyem kuracaksın ubuntuyu yada mandrivayi tamer şahin, iskorpitx bile giremez. kafan rahat olur en azından windowsda ne yapsan boş en basitinden format attığın cdleri netten indridinse ona bile güvenmeyeceksin.
Artık Linux de hedef olarak görülüyor. Windows güvenli değilse Linux hiç güvenli değil. Hem ne yapılır Linux'ta merak ediyorum? lol. (Biraz şakayla)
Bir ara beni de linux ateşi sarmıştı ancak anladım ki, linux bana göre bir işletim sistemi değil. Windows'tan ve onun güvenliğinden memnunum. :DSon Düzenleme: ScienceNET ~ 18 Ocak 2011 22:16
Arkadaşlar, bırakın artık şu kuruntuları. Yıllarca Windows'u kullanıyoruz indirmediğim virüs trojan kalmadı. Uğramadığım virüs trojan yuvası siteler kalmadı. Ve yüzlerce kez internet üzerinden alışveriş yaptım. Ne oldu? Nothing! :D
Abartmayın. Kendinizi boş şeylerle korkutmayın. İnternet aleminde yeni değilim. Elbette sizin ne demek istediğinizi biliyorum. Dedim ya yeni değilim. Zaten Chip'i takip eden biri zaten böyle şeylere yabancı değil. Defalarca benzer makaleler okudum. Belki bazıları çok abartıyor değil mi? Ha, iyi hacker'ler yapar mı yapar. Ancak adamın aklında zorumu var? Ne yapacak önemli bilgiler içermeyen bir bilgisayarı. Adamlar büyük şeyler için risk alıyor. Komik olmayın artık! :D
ScienceNET haklı. Konu açan arkadaş CIA ajanı filan mı? :) Bilgisayarında ne saklıyor olabilir? Bu başarılı hacker virüs programlarını aşıp niye giriyor bu vatandaşın bilgisayarına? Hani insanlık hali, (üstünüze alınmayın) hacker dalga geçme amacı filan güdüyorsa girer. Girsin ne olacak? Bir format at rahatla... :)
Biri girseydi şimdiye kadar şifreler ve diğer hesapları değiştirip,erişmemi engellerdi zaten.bende girdiklerine inanmıyorum ve ister önemli bilgiler olsun olmasın,buda olmadığına göre,kimse kimsenin hayatını gizliden izlemeye hakkı yok.Bu konuyu açmak için illa harddiskte önemli bilgilerin olmasınada gerek yok.Konuyu olup olmadığı,antivirüsün iyi koruyup koruyamadığı hakkında bilgi almak ve merak ettiğim için açtım.Orjinal bir windowsun güncellemeri yapıldığında ve iyi bir güncel antivirüsün bilgisayarı güvende tutucağına inanıyorum.
şimdi olayı dikkatli değerlendirmek lazım mesele zararlı kod yazmaksa linux için sanırım bu daha kolya olsa gerek çükü kodlar açık ama bu durum o kodu linuxde çalıştırabileceğin anlamına gelmez. önce o kodu ve doyayı paket yöneticisine yüklemen gerekir şimdiye böyle bir suistimal olmadı.
Artık Linux de hedef olarak görülüyor. Windows güvenli değilse Linux hiç güvenli değil. Hem ne yapılır Linux'ta merak ediyorum? lol. (Biraz şakayla)
Bir ara beni de linux ateşi sarmıştı ancak anladım ki, linux bana göre bir işletim sistemi değil. Windows'tan ve onun güvenliğinden memnunum. :konuyu linux mü güvenli ms mi saçma tartışmasına evriştirmeden şunu söylüyorum linux tabiki bu konuda biraz daaha bu onun çok iyi bir kod yapılandırmasına sahip olması ile ilgili değil bu tamamen ha bire değişmesiyle ilgili.
kardeş sakin ol bu bir paranoya dır.sen antivirüslerini kur düzenli tarat,düzenli güncelle ve kafan rahat olsun.bende de oluyordu bir aralar "acaba soyuldummu? " diye kırk defa banka hesabımı kontrol ediyordum ama soyulmadım şimdiye kadar :D
ayrıca taskmgr,svchost,taskhost bunlar sistem yazılımları taskmgryi kapat bak ne oluyor görev yöneticisi kapanıyor çünkü bu taskmgr görev yöneticsinin yazılımı:D(görev yöneticisine task da derler) yani bunlar sistem dosyası.hem sürekli format atamazsın şimdilik için rahatlasın diye at.ama format çözüm değildir!
Hem formatla silinemeyen bir çok virüs var!!!!
sakin ol sen üstüne düşeni yap kendini koru geresi Allah'a kalmış...
Yanlız bende taskmgr.exe nin'açıklama bölümünde sade windows yazıyordu görev yöneticisi kısmı gözükmüyordu.ordan yanlış anlamışım.Zaten netten araştırdım,sistem dosyalarıymış.Anlayışın,yardımın ve resim için teşekkürler :)