Hp compaq 6720s laptop kullanıyorum İşletim sistemim xp ethernet kartım Intel 82562GT 10/100 kablonet modem kullanıyorum. Bilgisayarı modem kablosunu takmadan açtığımda herşey normal ancak kablo takılı açtığımda başlat menüsü ve masaüstü donuyor ancak explorer.exe işlemini sonladırıp tekrar başlatarak devam edebiliyorum bu başlarda bu sorun olmazken son zamanlarda ne kadar format atıp ethernet kartının sürücülerini doğru yüklesem de bu sorunla karşı karşıyayım lütfen yardım.
Başlat Menüsü açılmıyor sorun ethernet kartı mı ?
Sürücüden kaynaklanan bir sorun olabilir. En son sürücüler yüklüyse, bu sürücüleri kaldırıp bir önceki sürücüleri deneyin. Son sürümdeki değişikliklerden kaynaklanan bir sorun olabilir.
virüs olabilir eternetle alakası olmaz herhalde pc yi kapatmana gerek yok başlat çalıştır explorer.exe yaz açılsın yeniden
sorunun çözümü için enson sürücüleri ve güncellemeleri yüklediğinden emin ol. bir de explorer ı sonlandırıp kendiliğinden başlaması için bu dosyayı indir.. explorer ı hızlı bir şekilde açıp kapatmak için kullanabilirsin.
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim öncelikle ama bir ay öncesine kadar formattan sonra aynı sürücüleri kullandığımda hiçbir sorun yaşamıyordum.. ayrıca birşey daha belirteyim daha öncelerde modem kablosunu takdığımda kablosuz devre dışı kalıyordu ancak bu sorunla karşı karşıya olduğumdan beri kabloyu taktığımda wireless devre dışı olmuyor iki ağ birden açık ve bağlanmış gözüküyor..(sürücülerin en güncelleri olduğundan eminim ) ayrıca hardiskim 3 bölüm halimde diğer bölümlerdeki herhangi bir bölüm windowsu kurduğum bölümü etkiliyor olabilirmi onları yedekliyip komple format atmam gerekir mi ?
aslında ilk yapılması gereken başka bir bilgisayarı modemine bağlayarak (veya tersi) sorunun hangisinden kaynaklandığını anlayabilmen. özellikle bilgisayarın üzerinde yoğunlaşmışsın fakat sorun modemden de kaynaklanıyor olabilir. hatta bağlantı kablondan bile...
Bu bir donanım çakışması,öncelikle bilgisayarınıza sağ tıklayın ordan/özellikler/aygıt yöneticisi/orda en başatki bilgisayar işaretine sağtıklayıp/donanım değişikliklerini tanı diyin..ondan sonnra yazılımın en güncel "firmware" güncelleştirmesini yükleyin...
son dediğiniz günceleştirme olayını açarsanız çok bilgili değilim de ..