Başlat MenüsüKapatı seçiyorum,Kapanmıyor

HPQ-User
30-06-2008, 11:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

karaseymen sormuş:
Çalışmalarım bittikten sonra Laptopu herzaman olduğu gibi Başlat Menüsünden kapatmak istiyorum ama kapanmıyor.Mausun oku donuyor ve zorunlu olarak fişi çekmek suretiyle kapatıyorum. Bu hal yaklaşık bir aydır devam ediyor.Sacede şunu gözlemlemiş bulunmaktayım:Çalışma sürem kısa olduğunda kapanış gerçekleşiyor fakat uzun sürdüğünde kapanmıyor. Acaba Isınma olmasından mı kaynaklanıyor?Virüs olmadığından eminim zira tarıyorum,Virüs ve Casus  Yazılımın olmadığı raporunu alıyorum. Nod32 ve Deep Freeze yüklü olup peryodik taramaları mutlaka yaparım. Şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Acer TravelMate 2420 Laptop
512 MB
Windows XP
İExplorer

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; .NET CLR 2.0.50727)

07BENER07
30-06-2008, 11:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,699 mesaj

merhabalar
sisteminizi güvenli kipte taramayı deneyin sonra deepfreeze in kapalı olduğundan emin olun
olmazsa sistem geri yüklemeyi deneyebilirsiniz

gkhankz
30-06-2008, 12:17   |  #3  
Yıllanmış Üye
357 mesaj

çalıştıgnz programlardan biri kapanmamış olabilir.görev yöneticisinden kullanıcı adınızın yanında yazan işlemleri kontrol ederek elle kapatablirsnz.
bunun dışında deep freeze kapatarak tarama yaptırıyorsunuzdur aksi durumda hiç bir şeyin değişmeyeceğini unutmayın

karaseymen
30-06-2008, 12:41   |  #4  
karaseymen avatarı
Yıllanmış Üye
135 mesaj
gkhankz
çalıştıgnz programlardan biri kapanmamış olabilir.görev yöneticisinden kullanıcı adınızın yanında yazan işlemleri kontrol ederek elle kapatablirsnz.
bunun dışında deep freeze kapatarak tarama yaptırıyorsunuzdur aksi durumda hiç bir şeyin değişmeyeceğini unutmayı
"Elle Kapatmak" Aç-Kapa düğmesini kastediyorsanız oradan da kapanmıyor,fişi çekmekten başka çözüm bulamadım. Deep Freeze'e gelince,çok iyi kullanırım,memnunum.Ben sanıyorum "uzun çalışma sonrası" ISINMA diyorum ne dersiniz?Servise götürmeden çare arıyorum.Servisler malûm!

neverofnever
30-06-2008, 12:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

elle kapatmak derken görev yöneticisindeki programları sizin kendiniz kapatmanızı demiş.Bu anlamda elle kapatmak.

neverofnever
30-06-2008, 12:51   |  #6  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Bunun haricinde sorun hala devam ediyorsa sistem geri yükleme ile ;

Bu hal yaklaşık bir aydır devam ediyor.Sacede şunu gözlemlemiş bulunmaktayım:Çalışma sürem kısa olduğunda kapanış gerçekleşiyor fakat uzun sürdüğünde kapanmıyor.
1ay öncesine yani bu sorunun olmadığı tarihe sistem geri yükleme yapın.Sorun hala devam ediyorsa tahmin ettiğiniz gibi ısınmadan olabilir.Servise götürmeniz mantıklı olacaktır.

gkhankz
30-06-2008, 13:00   |  #7  
Yıllanmış Üye
357 mesaj
neverofnever
elle kapatmak derken görev yöneticisindeki programları sizin kendiniz kapatmanızı demiş.Bu anlamda elle kapatmak.
Beğendim

neverofnever
30-06-2008, 13:21   |  #8  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Bir geri yükleme noktası aşağıdaki şekilde oluşturulur:

Kullanıcı tarafından manuel olarak

Windows XP tarafından her 24 saatte

Sayısal imzaya sahip olmayan sürücüler yüklenirken

Shield Pro 7 veya Windows Installer ile kurulan programlarda

Otomatik Windows güncellemesinde

Entegre olarak sunulan yedekleme programının bilgileri geri yüklemesi sırasında

Sistem Geri Yükleme fonksiyonun hangi dosya ve klasörleri dikkate aldığını veya göz ardı ettiğini \WINDOWS\SYSTEM32\RESTORE klasöründeki FILELIST.XML dosyasındaki listeden görebilirsiniz.Yani programları altüst edecek ayarlar zaten bu ayarlarmış öyle değilmi ? Hmph

Format her zaman format atın bitsin ile gelen çözüm olsa burda bir dakikamı harcamam herkese formatı atın tamamdır derim.Bir ay öncesine sistem geri yükleme benimde tercihim değil ama formattan önce denenmesi gereken bir çözüm.Hmph

AdRaMiTi
1 ay öncesine sistem geri yüklememi Püff Hmph Format çeksin daha iyi
Ee tabikide daha iyi sistemi baştan kuruyorsunBeğenmedim

Son Düzenleme: neverofnever ~ 30 Haziran 2008 13:25
karaseymen
30-06-2008, 14:15   |  #9  
karaseymen avatarı
Yıllanmış Üye
135 mesaj

Kıymetli arkadaşlarım hepinize teşekkür ediyorum.İlgilendiniz, sağolun. Ben,ısınmadan kaynaklandığı kanaatine vardım.Çünkü ne zaman "kısa sürede" girip çıkıyorum,kesin denedim,otomatik kapanıyor.Sadece uzun süre kalırsam OK donuyor ve Aç-Kapa düğmesi de kapatmıyor.Şu günler "bahçedeyim",şehre indiğimde Servise götüreceğim,o zaman size bilgi vereceğim.Esen kalın.

_AFD_
30-06-2008, 14:22   |  #10  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

bence sistem geri yükleme yada onarma yapmanı öneririm advanced windows care programı ile de taratmanı öneririm deepfreze kapalıyken

karaseymen
30-06-2008, 15:19   |  #11  
karaseymen avatarı
Yıllanmış Üye
135 mesaj
gkhankz
bunun dışında deep freeze kapatarak tarama yaptırıyorsunuzdur aksi durumda hiç bir şeyin değişmeyeceğini unutmayı
Sayenizde buldum arkadaşlar.Özellikle (gkhankz) arkadaşın tavsiyesi doğru yola götürdü beni.Görev Yöneticisine girdiğimde orada (Nar Sözlük)programının çalışmakta olduğunu gördüm.Deep Freeze'i pasifize ettim. Program Ekle-kaldırdan (Nar Sözlük)ü Laptoptan kaldırdım. Saatlerce Laptop açık ve defalarca açıp kapattım eskisi gibi otomatik kapanıyor.Problemin ısınma ile de ilgisi olmadığı ortaya çıktı.Sebep olan meğer(Nar Sözlük) imiş.
Hepinize tekrar teşekkürler ediyorum.

ancestorblood
01-07-2008, 00:31   |  #12  
Taze Üye
7 mesaj

yeni/kısayol u seçtikten sonra program seçme kutusuna   SHUTDOWN -s -t 01    yazıp kısayolu oluşturduktan sonra kısayola çift tıkladığında bilgisayarın kapanacaktır.

piRe_
01-07-2008, 00:35   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

nod32 ve deep.. aynı pc de.? pek anlam veremedim.

karaseymen
06-07-2008, 22:40   |  #14  
karaseymen avatarı
Yıllanmış Üye
135 mesaj
piRe_
nod32 ve deep.. aynı pc de.? pek anlam veremedim.
Anlatayım: nod32 bir Antivirüs programıdır ve asla %100 koruma sağlamaz.Ama Deep Freeze bir Antivirüs programı değildir.O bir "YOKEDİCİDİR".PC'yi kapatıp açtığınızda yaptığınız tüm işlemleri yok eder.Tabii ki gelen tüm Virüs dosyalarını da.Sanki Format atmış gibi olursunuz.Bilmem anlatabildim mi?

kudo
06-07-2008, 23:10   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
807 mesaj

iyi gunler sistemi guvenli kipte guncell bi virüs programı ile tarayın tarama yapmadan oncee

ctrl - shift - alt - - f6 tusuna basın cıkan deep freeze ekranı cıckak cıkan ekranda şifre isticek şifreniz varsa şifrenizi girn yoksa direk OK diyerek gecin sonra boot thawet i secerek ( en altaki secenek ) tamamdin bi uyarı gelcek onada ok veya tamam din
sonra pc nize reset cekin başlattan kapatamiosanız ( ASLT + F4 ) yapıp kapatma tusuna basın olede olmuyorsa  fiş cekin :D şimdii deep freeze kapadıq sonra GUVENLİ kipte taramayı yapın ozamanda olmassaa  XP cd sini takıp sistemi onarın (ASR)

NOT: deep freezeyi aktif etmek için aynı işlemleri yapın ama busefer boot thawet değilde on 2 ustundekin secip tamamdeyin gene fiş cekip pc yi yeniden başlatın kolay geleee