Başlatma ve Tarih-saat sorunu

HPQ-User
31-07-2008, 11:15   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

bersel sormuş:
Pil zayıflığından dolayı sürekli elektrik ile çalıştırmaktayım. Bir kaç gündür elektrik kablosunu takınca kendiliğinden açılıyor. Ben açma tuşuna basmadan başlıyor ve 'Hoşgeldiniz' kısmında takılı kalıyor. Ctrl-Alt-Delete yapınca açılmaya devam ediyor. Ayrıca her açılışta zaman ve saat yanlış olmakta. Ocak 1980 göstermekte.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Hp Compaq nx8220 Laptop

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

estante
31-07-2008, 11:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
207 mesaj

Power Seçenekleri altında
"After Power Failure" seçeneği var.Bu seçenek ani güç kayıpları sonrası bilgisayarın nasıl davranacağını belirleyan ayarlar.

Üç seçenek var;
Stay off:Bu seçenek güç kesintisinden sonra bilgisayarın kapalı kalmasını sağlar.
Last State:Bu seçenek önceki durum ne ise ona dönüş yapar.
Power On:Bu seçenek ise elektrik kesintisinden sonra her zaman bilgisayarı açar.

Ben "Stay Off" seçeneğini seç sorun çözülür...
Saat tarih ayarlarına gelince sağ alt köşede saat üzerine çift tıkla sonra ayarlarını yap "Uygula" "Tamam" de çık.. Hadi klay gelsin..

Son Düzenleme: estante ~ 31 Temmuz 2008 11:37
bersel
31-07-2008, 11:48   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Çok teşekkürler arkadaşım. Power seçeneklerini nerede bulurum? Saat tarih ayarlarında dediğini her açılışta yapıyorum fakat bir sonrakinde yine değişiyor. Yardım edersen çok sevinirim. Sevgiler.

estante
31-07-2008, 11:56   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
207 mesaj

Biostan girerek bulursun Biosa ise bilgisayar açılırken "DEL" tuşuna basarsan Bios açılır ve oradan gerekli düzenlemeleri yaprasın ..