aslında bu olay cok kolay bir yolu var .bat uzantılı dosyayı winrar ile sıkıştırıp kayıt ediyoruz sonya dosyayı açıyoruz ve hangi dosyayı açıcaksak bir kere tıklayıp sonra yukardaki menüden göstere tıklıyoruz ve karşımızda dosyanın içerigi
.bat dasyalarının içini açmak
sağ tık düzenle desek olmazmı
https://www.chip.com.tr/forum/dat ... bilirim_t71754.html
linkteki konuda xHellknightx isimli arkadaş winrar ile dosya açtıgını yazmış ama nasıl açtıgını yazmamış bende paylaşım için yazdım
[ve ayrıca winrarın içindeki bir dosyayı cıkarmadanda bakılabilecegini anlatmak istedim ]
.bat dosyalarını zaten not defteri açar düzenle ilede açabilirsin winrar ın içindede not defterine benzer bir okuyucusu var
benim o forumda anlatmak istediğim dosya uzantıları tanınmıyor olsada tek parça ise winrar onun içindeki dosyaları çıkarır
örnek veriyim işinize yarayabilir:
telefonların .nth uzantılı tema dosyalarının içine winrarla girebilirsiniz
doom 3 oyununun 2. cd si içerisindeki dosyayı açıp tüm ses efektlerini çıkarabilirsiniz
deamon tools gibi programların oluşturduğu kalıp dosyalarınıda yine winrarla açıp parçalayabilirsiniz
umarım anlatabilmişimdir
dostum ben senin önerinin yanlış olduğunu vurgulamadım amacım sadece kısa bir alternatifi söylemekti ;)
waybehttps://www.chip.com.tr/forum/dat-uzantili-dosyalari-nasil-acabilirim_t71754.htmlWaybe sen böyle bir hataya nasıl düşersin, Gerçekten adama waybe dedittiriyorsun :) Yardımcı olmak istedigin Arkadas .BAT degil .DAT uzantısını acmak istedigini Soylemis Sen .BAT degince Sakarboy'da hakLı olarak sag tık duzenle demis bu isin orjinalide bu zaten ...linkteki konuda xHellknightx isimli arkadaş winrar ile dosya açtıgını yazmış ama nasıl açtıgını yazmamış bende paylaşım için yazdım
[ve ayrıca winrarın içindeki bir dosyayı cıkarmadanda bakılabilecegini anlatmak istedim ]
bektashWaybe sen böyle bir hataya nasıl düşersin, Gerçekten adama waybe dedittiriyorsun :) Yardımcı olmak istedigin Arkadas .BAT degil .DAT uzantısını acmak istedigini Soylemis Sen .BAT degince Sakarboy'da hakLı olarak sag tık duzenle demis bu isin orjinalide bu zaten ...kusura bakmayın uyku sersemi yanlış bir anlaşma olmuş