Arkadaşlar ben adaptör devamlı laptopa takılı kullanıyorum ama bataryamda saglam acaba ben laptopu kullandıktan sonra adaptörün fişini hergün prizden çeksem zararlımıdır ?
ayrıca birde adabtör devamlı prizde kalsa bişey olurmu herzaman kalsa
Arkadaşlar ben adaptör devamlı laptopa takılı kullanıyorum ama bataryamda saglam acaba ben laptopu kullandıktan sonra adaptörün fişini hergün prizden çeksem zararlımıdır ?
ayrıca birde adabtör devamlı prizde kalsa bişey olurmu herzaman kalsa
Kullanmadığın zaman fişi çek
over şarj olmasın
kardeş fişi pc denmi yoksa prizdenmi?
batarya dolu iken fişi çeksen pilin ömrü kısalmaz
onu sormuom kısalmayı, laptopu kapattığımda hergün adaptörüde prizden çekiom, hergün laptopu açtıgımda adaptörüde takıom bu dogrumu veya zararlımı
adaptörü fişi fallan ne varsa çek
en çok tartışılan ama kimsenin fazla bilmediği konu
ben almayayım sonra bana bu işi bilmediğim söyleniyor
Bataryan doluyken şarjlamak, bataryanın ömrünü kısaltır. En iyisi şarj dolduğunda fişi çek.
bildiğim kadarıyla batarya doluyken ve fiş takılıyken laptop gücünü direk prizden alır bataryayı kullanmaz yani bataryayı ac ile kendisi arasına sokup batarya ömrünü kısaltmaz ama sürekli prize takarak kullanıyorsan bataryayı çıkarıp kullanabilirsin lazım olduğunda takarsın.
bildiğim kadarıyla batarya doluyken ve fiş takılıyken laptop gücünü direk prizden alır bataryayı kullanmaz yani bataryayı ac ile kendisi arasına sokup batarya ömrünü kısaltmaz ama sürekli prize takarak kullanıyorsan bataryayı çıkarıp kullanabilirsin lazım olduğunda takarsın.Hell doğru söylemiş. Yanlız bunu her laptop yapmıyor. Özellikle ucuz olan tipler şarjı tam kesmiyor. Benimkisi tam kesmiyor mesela.