batarya -ilişkisi

HPQ-User
11-02-2012, 14:47   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

aurea sormuş:
Tam tarihini hatırlamıyorum ama 2009 yılı nisan ayı civarında oldu.Şarz aletim bilgisayara gelen çıkış kablosunun tam çıkış yerinden  kablolardan  gümüş renkli olanı koptu ben bağladım.Bataryayı takınca klavye ve dokunmatik pad çalışmıyor ama harici klavye çalışıyor(usb'den tabiki).İlk denemem format oldu, ikinci olarak bios pilini çıkarttım o şekilde açtım ters taktım sonra düzelttim yeniden taktım ama olmadı.Bios güncelleme risk olduğu için araştırdım ama denemedim.Farklı Şarj aleti ile de denemedim.Format sırasında formattan sonra takıp çıkarttım ama değişen bir şey olmadı.Bi kaç yerel bilgisayarcıya götürdüm ama pek inanan olmadı.Bende tamire de götürmeye gerek duymadım.(bu arada bataryam o sırada ölü batarya idi.)Bunun sebebi ne olabilir.Batarya ve şarj aleti ile denemelerle anlaşılabilir ama belki başka bir şeydir.(Alan sıkıntısı nedeni ile hdd'i tamamen biçimlendirmedim.)

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
6 yıllık acer notebook.  core duo 1.6 ghz  667 mhz işlemci.512mg ddr2 ram (sonradan takdırdıgım 2gb kingston hariç).80gb hdd ide bağlantılı. intel 945 gma paylaşımlı ekran kartı.Bu sorun oldugunda xp proessional sp2 kullanıyordum şu an windows 7 ultimate kullanıyorum(yaklaşık 12 aydır).Biraz donanım merakımdan dolayı içini açtım cd sürücü tek tarafı iç içe girdi sürücü cd yi sıkıstırıyor.belki bi etkisi vardır.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.224 Safari/534.10