Bataryanın kısa sürede boşalması

HPQ-User
17-05-2009, 17:34   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

eranyu sormuş:
Dizüstü bilgisayarımı henüz 1 yıl gibi bir süre önce almama rağmen, batarya 40 dakika gibi kısa sürede boşalıyor ve ekran karardığında enerji bağlantısını oluşturmama rağmen bilgisayar açılmıyor. Ancak bilgisayarı resetleyip yeniden açtığımda açılabiliyor. Bu durum normal midir? Değilse ne önerirsiniz? (Bilgisayarın garanti süresi bitmemiştir.)

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
HP Pavilion dv6640et

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; Avant Browser; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.1)

Kapalı Hesap (128220)
17-05-2009, 17:42   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
395 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

[alıntı=""]Bir buçuk yıl kadar önce büyük bir bilgisayar mağazasından aldığım HP Pavilion DV2000 dizüstü bilgisayarın pili için de bu yaklaşım değişmedi. Bilmediğim bir sebepten, sadece yarım saate(tam olarak 27 dakika) inen pil ömrüyle, etrafımdakilerin "Pil garanti kapsamına girmez abi!" ya da "Kullanıcı hatası der, değiştirmezler" gibi telkinlerine kanıp her yere adaptörümle gitmeye devam ettim.
Dizüstü Pilleri El Yakıyor
Arka arkaya istenmeyen durumlarda kalıp, yeni bir dizüstü bilgisayar pili almak için internette tura çıktığımda, fiyatların 100 dolara yakın olduğunu görünce, HP teknik servisini aramanın vaktinin geldiğini anladım.
Açıkçası, daha önce duyduğum dedikodular nedeniyle hiçbir umudum yoktu. Yine de şansımı denemekte kararlıydım. Müşteri temsilcisi beni teknik servise bağladı. Teknik servis görevlisi, seri numarası ve ürün kodu gibi bilgileri aldıktan sonra, HP'nin pil durumunu ölçmeye yarayan programını indirip kurmamı istedi. Program "pili değiştirin" uyarısı verince, bu sefer BIOS sürücülerini güncelleyip tekrar aramamı istedi.
Tüm Sürücüler Sitede Mevcut
HP'nin sitesinden BIOS sürücülerini indirip güncelledim ve tekrar telefon başına geçtim. Bu sefer bir başka teknik servis görevlisi, bir önceki görüşmede aldığım müşteri numarasını sorduktan sonra, prosedüre kaldığı yerden devam etti.
Güncellemenin ardından aynı yazılımda "pili değiştirin" uyarısını tekrar aldığımı söyleyince, adres bilgilerimi istedi ve pilimi İngiltere'den sipariş ettiğini, kargo ile bana ulaşacağını ve dizüstü bilgisayara dair hiçbir belge göstermem gerekmediğini açıkladı.
Mutlu Son...
Ertesi gün eve geldiğimde ise, masamın üstünde HP'den gelen paket duruyordu. Diğer bir deyişle, HP Teknik Servisi, sadece telefonla dinlediği dizüstü bilgisayar pil problemini, bir günde çözdü. İnternette dolaşan dedikodulara rağmen sundukları bu başarılı satış sonrası müşteri hizmetleri için HP teknik servisine teşekkürü bir borç biliyorum.

Bu hikayedende anlaşılacağı gibi HP teknik servisini aramanın zamanı gelmiş Gülüş

tolter
17-05-2009, 17:58   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

https://www.chip.com.tr/forum/HP- ... iriyor_t106789.html