bayrağa hakaret

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
murtitek
29-03-2005, 02:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

30.03.2005..01:42
Bugün üzülerek "bence" türkiyeninen başarılı radyo istasyonu Alem FM de Örümcek Show u dinlerken  hiç ummadğım bir diyolağa şahit oldum. Bir Dinleyici Katıldı ve konu gereği ( Türk Milleti Ne Ödülü Almalı ?) en çabuk gaza gelen ödülü almalıyız dedi... Bunun üzerine Örümcek show adlı programın sunucusu (belki de aynı zamanda yapımcısı olan kişi) ne gibi dediğinde karşısındaki zavallı katılımcı türk bayrağınını yırttılar diye bu kadar tepki gösterildi, bi bayrak yakıldı diye gaza geldiler neler neler yaptılar , bu kadar abrattacak ne varki dedi..  dinleyicisini kırmamak uğrunaysa kötü ama gerçek görüşü buysa beter durumda olan  o zavallı  ÖRÜMCEK denen kişi ahkketen ne diye bu kadar tepki , bi bayrak yırtıldı bu kadar tepki niye... ???  tarzında konuşmaları devam ederken ben çıldırdım ve radyoyu aradım ama yayına bağlanamadım... Lütfen sadece ben olmayayım (ki biliyorum bayrak için canını düşünmeden verecek birçok insan var) LÜTFEN , LÜTFEN sezsiz kalmayın, bayrağı yakan kadar bayrağın yakılmasına gelen tüm tepkinin saçmalık olduğunu iddia eden bu zavallıları        uyarmak için alem fm  örümcek showu  maillerinizle uyarın...

TOPRAK UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR !!!

yas
29-03-2005, 14:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
592 mesaj

Bayrak, basit bir renkli bez parçası değil elbet, bayrak bir milleti tüm milli değerlerini temsil ediyor. Bayrağımıza hakaret eden vatan hainlerinin de niyeti zaten basit bir bez yakmak değil, Türk milli değerlerinin temsilcisi olan bayrağımızı yakmaktı. O örümcek dediğin salatalık türünün yaptığı elbet eşeklik, aynen bunları söyleyenin de! Ancak ince bir nokta var ki gaza gelme mevzuu biraz üstünde durulması gereken bir konu.

Ben bir Mersin'liyim ve ailemdeki herkes aşırı hatta ırkçı milliyetçidir. Bu ortamda yetişmiş biriyim ancak söyleyebilirim ki oldukça müsamahakar davranmaya çalışıyorum. En başta PKK ile Kürt'lerin özdeşleştirilmemesi gerektiğine inanıyorum. Şimdiye dek "Her Kürt PKK'lıdır." refleksimiz yüzünden PKK bu kadar kuvvetlendi ve zamanında beraberce Türk bayrağı döken milletimiz "Türk - Kürt çatışması, Kürt'lerin ezilmesi" gibi suni başlıklarla bölünmeye çalışıldı. Bugün ise PKK bitme noktasında ve destek arayışlarında. Yukarı da da bahsettiğim gibi milletimizin bölünmesi PKK'nın (aslen de PKK'yı kullanarak ülkemizi bölmeye çalışan dış mihrakların) işine geliyor ve bu türlü provokasyonlarla yeniden bir Türk - Kürt çatışması oluşturmak istiyorlar. Bu noktada gaza gelmemek lazım!

Yoksa ilk defa bu hadiseyi gazetede okuyup resimlerini gördüğümde kan adeta beynime şıçradı. Ulan dedim, şöyle Hz. Ali'nin kılıcı Zülfikar gibi kocaman ve kapkalım bir kılıç alıp bir taraftan aralarına dalacan bunların, budaya budaya diğer taraftan  çıkacan dedim kendi kendime. Ama resimlerde ilginç bir yan vardı! Bayrak yakmaya çalışanlar çocuk! mitingde de ön safı çekenler kadın! Akl-ı Selim olup düşünmek lazım. Bayrak yakmak bir hak arama biçimimi? Hayır! Peki bu adamlar olay çıkarıp yağma veya kavga için mi yapıyorlar? Hayır, Öyle olsaydı kadın ve çocukların orada işi olmazdı! ya ne? PROVOKASYON KARDEŞİM.

En başa dönersek, bir bayrak yakıldı diye bu kadar tepki gösterilir mi? Hayır, Bu kadar tepki az bile, daha fazlası dahi gösterilmeliydi. Ama olayları iyi analiz etmeli ve davranışlarımızın da sonucu hesaplamamız gerekir. Güzelim Türkiye'mizi duygusal davranarak incitmemeliyiz.

theironman
29-03-2005, 17:53   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

Ben de bayrağımıza yapılan saygısızlığı lanetliyorum, umarım en yakın zamanda bu yapılanların bedelini bu olaya neden olan herkes öder.

Eyüp Korkusuz
29-03-2005, 18:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

İnşallah...

yuci81
29-03-2005, 20:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
179 mesaj

bunlar bu forumun yeri değil arkadaşlarım
moderatörler acep eyleme mi gitti?

theironman
29-03-2005, 20:36   |  #6  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

haklısın, modların gelip bu konuyu kitlemesi daha güzel olurdu değil mi, nerde kaldılar ah ah! Bu konuları burada konuşmaya ben de çok can atmıyorum zaten, ama bu olayda herkesin söyleyecek bir çift sözü olmalı diye de düşünüyorum.

free_x_man
29-03-2005, 23:12   |  #7  
Yıllanmış Üye
475 mesaj

nasıl yani şu anda burada biz milli bir konuyu konuşuyoruz.adamlar bayrağımızı yaktırdılar.bu gün bayrağını yakarlar yarın atatürk portresini öbür gün ne yaparlar allah bilir.tabi biz bu konuları konuşucaz sadece burada değil her yerde konuşucaz çünkü bu bir milli dava.bu konunun yeri tüm yurttur hatta tüm dünyadır.bence moderatörler bu konuyu silerse çok büyük ayıp ve saygısızlık yapmış olurlar.biz burada sadece vatansever arkadaşlarımızla ufak bir söyleşi yapıyoruz.kimse bizi burada şu konular dışında konu açamzsınız diye zorlayamaz.biz burada vatan savunması yapıyoruz.vatan savunmasının belli bir yeri yoktur,heryer vatansavunması için bir toplantı yeridir.