arkadaşlar bugece gökyüzüne bir bakın . ay ve yıldız tıpkı bayrağımızdaki gibi şekil almış . bayrağımız dünya semasından dünyayı selamlıyor
ya rab ! bir hilal uğruna ne güneşler batıyor .
arkadaşlar bugece gökyüzüne bir bakın . ay ve yıldız tıpkı bayrağımızdaki gibi şekil almış . bayrağımız dünya semasından dünyayı selamlıyor
ya rab ! bir hilal uğruna ne güneşler batıyor .
evet ben gördüm. aradaki mesafe şaşırtıcıydı ve ilk defa bir yıldızın bu kadar parladığını gördüm. bu konuyu da yeni gördüm. kimse bişe yazmamış.. arkadaşlar bunu haberlerde bile söyledi. Bir daha Venüs ve ay 18 Mayıs 2026 yılında bu şekilde görülecekmiş. çok güzel bir gökyüzü olayı bayrağımızın meydana gelişi. ay ve yıldızın kanlar üstüne yansıması...
Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bayrağımızı gök kubbeden de,yurdumuzun hiç bir köşesinden de eksik etmesin. Amin
öcüüevet ben gördüm. aradaki mesafe şaşırtıcıydı ve ilk defa bir yıldızın bu kadar parladığını gördüm. bu konuyu da yeni gördüm. kimse bişe yazmamış.. arkadaşlar bunu haberlerde bile söyledi. Bir daha Venüs ve ay 18 Mayıs 2026 yılında bu şekilde görülecekmiş. çok güzel bir gökyüzü olayı bayrağımızın meydana gelişi. ay ve yıldızın kanlar üstüne yansıması...öcü senin dediklerine içtenlikle kaılıyorum
Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bayrağımızı gök kubbeden de,yurdumuzun hiç bir köşesinden de eksik etmesin.
öcüüAllah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bayrağımızı gök kubbeden de,yurdumuzun hiç bir köşesinden de eksik etmesin.En içten ve en samimi duygularla bende katılıyorum....
O yıldız değil Venüs idi. ve bence baya uzakti. bir ara milli bir olayda tam hilalin ortasinda kalmisti yildiz. celestia yazilimi ile samanyolu galaksisinin kucuk bir bolumu hakkinda 3D gezinerek bilgiler edinebilirsiniz:
ince ayarlari yaparsaniz bilimsel verilere ulasabilirsiniz. zamani hizlandirarak yada ileri tarihlere giderek gezegenlerin vb. cisimlerin konumlari hakkinda bilgiler de edinebilmek mumkun. gunes ve ay tutulmalarini da tarihlerini biliyorsaniz izleyebilirsiniz. ben rastgele zamani ileri alirken, ay tutulmasi ve venusun gunes ile dunya arasindan gececegi tarihi onceden tahmin etmistim.
yazilimi bilmeyenler icin biraz bilgi vereyim. yukaridaki menulerden render bolumunden cozunurluk ve grafik detayi ayalarlarini yapabilirsiniz. ilk actiginizda dunyaya odaklanir. baska gezegen, yildiz, asteroid vb. cisme odaklanmak icin enter tusuna basin ve target name yazisini gordugunuzde ornegin mars yazin ve tekrar enter tusuna basin. mars hakkinda bilgiler sol ust kosede cikar. klavyeden g tusuna bastiginizda ise gezegene gider. fare hareketlerine kisa zamanda alisirsiniz. zoom in zoom out gibi... yine render bolumunden view optitons i tiklarsaniz informations text kisminda verbose yi secerseniz sol ust kosede daha detayli bilgiye ulasabilirsiniz. fare ile sag tikladiginizda info derseniz internetten gezegen yada yildiz hakkinda bilgi edinebilirsiniz.
yazilim gercek zamanlidir.
inndir.com un tanimi:
Celestia gerçek zamanlı 3 boyutlu bir uzay similasyonudur. Kendinizi yüzbini aşkın yıldızın içinde, gezegenlerin arasında dolaşıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Program da 3 boyutlu bir oyunu oynar gibi evrende gezintiler yapabiliyorsunuz.
bu konuya verilebilecek en uzun cevap oldu sanirim