Girmeye çalıştığım birçok site uzun bir süre boyunca yüklenmeden beklemeye devam ediyor. Yüklendiğini söylese de 1-2 dakika beklememe rağmen site yüklenmiyor. Aynı siteyi proxy üzerinden açarsam sorun olmuyor. Az önce Level Online sitesine girmeyi denedim ama beklemeye devam etti. Ayrıca Sonsuz Macera oyununun sitesine de giremiyorum. Sadece bunlar değil, giremediğim başka siteler de var. Microsoftun sitesinde de sorun oluyor. OpenDNS ve Mozilla Firefox kullanıyorum.İnterneti Superonline'dan alıyorum, sınırsız 10 Mbps. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?
bazı internet sitelerine giremiyorum
bende aynı sorunları yaşıyordum fakat bir çok uygulamadan sonra problemi çözdüm şimdi benm uyguladığım yollar umarım sanada faydaları olur..
öncelikle ben SuperOnline Tılgın Modem kullanıyorum ve ayarlarında sorun varmış ...
Superonline’ın sattığı Tılgın isimli modemi kullanıyor Live Messenger programının oturum açması esnasında hatalarla karşılaşıyorsan ve bazı Microsoft siteleri , çeşitli sitelere erişim sağlayamıyorsan, (server bulunamadı, sayfa bulunamadı gibi hatalar) Bu problemin kaynağı aslında DNS sorunsalı, modeminin ayarlarını aşağıdaki gibi değiştirirsen, Bu sorunları çözmüş olursun. -->Modem ayarları :
192.168.1.1 adresinden modemine giriş yap, Kullanıcı adı kısmına admin ve şifre alanına superonline yaz..(eğer sen değiştirmiş değilsen )
Sonra SETUP (ilk menü) sonra soldaki yan menüden WAN / Connections, sonra da ana “Available connections” bölümünden “superonline“a tıkla.
PPP altında yer alan “Proxy ARP” seçeneğini işaretle, ve bir de en altta bulunan Firewall kısmından “Clamp TCP MSS to MTU” seçeneğini işaretle. Diğer seçeneklerde değişiklik yapma …
En son olarak en üstte yer alan “Save settings”e tıkla .. Benimki bu şekilde çözülmüş oldu umarım faydalı olur...