bedava host olurmu?

hakan7s
25-01-2008, 04:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

domainime host bulmak istiyorum, bedavaya olur mu? olursa nerden olur?

kara_kartallar
25-01-2008, 11:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
142 mesaj

merhaba.bende site yapmaya çok hevesliydim.Ama hiç bir alt yapıöm yoktu.O kadar çok araştırma ve çalışma yaptımki şimdi artık kendi sitemi yapabiliyorum.asp tabanlı siteler ama olsun onuda hiç bilgisi olmayan birinin yapması epey zor.Şimdi en üste konu açan arkadasa nöyle deyip hevesini kırmak istemem.Sana bir öneride bulunayım.ömesala sen diorsunki üğcretsiz site nasıl yapabilirim?
bence önce en basit siteleri yap kendini geliştir.mesela www.mynet.com da bulunan mysiteye gir orda üyelik al ve ordaki hazır sitelerden yap.sonra kendini geliştirince hazır sitelere yönelki bu konularda kendini geliştir.mesela asp çok iyi.siteyi www.aspindir.com dan indiriyosun sonra hostuna atıp içini döşüyosun.belki burda basit anlatıyorum sana ama.inan bir başladınmı çok zevkli.öncelikle sunu söyliyim.ücretsiz donaim (isim) ve host (alan)saglayan siteler var.mesala www.somee.com burası sana bedava host saglar.buraya üye ol.sonra buradan sitenin isminin ne olmasını istiyosan onu yaz ve site ismiyle hostunu alırsın.daha sonra bir video görüntüsü var bi,r kardesim yapmıstı buraya koyacagım.oradan nasıl host alacagını ve hangi programla hosta siteyi atacağını anlatıyor.oraya bakarak ugrasarak çöözersin.Ama işin bası sabır ve azim.Mesela hiç bilgim olmadığı halde asp yi çözdüm.tek tük eksiklerim kaldı am onu çözdüm sıra inşAllah php nuke.yani öncelkikle azim.Şimdi gelelim isim hakkına.com,net,info vb gibi uzantısı olan donaimle (isim hakları) ücretlidir.onun için bedava isim hakkı saglayan güzel sitelerde var.mesala www.yonlendir.com burayada üye oluyorsun ve istediğin ismi yazıyorsun ana sayfadaki boşluga.eğer bir başkası almamıssa (almıssada bir çok uzantısını alabilirsin)alırsın.mesala "deniz" yazıp enrete bastıgında sana bir sürü uzantısı olan isim hakkı seceneği sunacak.örnegin:
deni.com.tr.tc
deniz.net.tr.tc.
deniz.beldesi.com
deniz.hikayesi.com
vs vs gibi bir sürü secenek.bunlardan birini secip yönlendireceğin url'yi yani hostun oldugu siteyi yazıyorsun ve onaylıyorsun ve böylece yukarda verdiğim hostla burda verdiğim isimlere bedava sahip oluyorsun.saolsunlar bende bunu hem araştırıp hemde yardımcı olan kardeslerim sayesinde öğrendim.İsterimki hevesli herkes öğrensin ve herkes bilgili olsun.Sonuçta bilgi doğuştan genetik yapımıza işlenmeyen,sonradan kendimizce öğrendiğimiz kazanımlardır.Ve bilgi paylaşıldığı süreceçoğalır ve değer kazanıır.Şimdiden kolay gelsin arkadasım.Unutmazssam sitemin hostunun bakımı bitiğinde si,te açıldıgında www.akkum.net sitesinden,forumlardan web tasarım bölümünde ,asp bölümünde hosta site atma ve bedava host almakla ilgili videoyu izleyip daha kolay öğrenebilirisin.şimdiden herkese kolay gelsin.saygılarla.....

hakan7s
25-01-2008, 15:17   |  #3  
OP Taze Üye
13 mesaj

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim,ben hostumu awardspaceden aldım dns yi değiştirdim,kendi domanime yönlerdirdim,fakat ftp de public_html,www,httpdocs falan yok sadece private,index,htacsess falan var bu bedava host olduğu için midir? somee gibi bedava hostları biliyorum ama ben kendi domainimi istiyorum asp yi nasıl hosta atacağimi çözemedim

hakan7s
25-01-2008, 22:38   |  #4  
OP Taze Üye
13 mesaj

işi çözdüm,hostu www.freehostia.com dan  dan aldım,www dosyası yarattım,sunucu adımı www.buyukasklar.com verdi, remote folder kısmına /buyukasklar.com/ yazmam gerekiyormuş,oldu sonunda

fahri_242
29-01-2008, 14:05   |  #5  
Yeni Üye
25 mesaj

bedava domain veren çok bilinen bir site var arkadaşlar.

Hasan Sarı
30-01-2008, 14:42   |  #6  
Taze Üye
5 mesaj

Bedava Host için :  www.funpic.org   iyi ve hızlıdır .

by_antiseptic
02-02-2008, 20:28   |  #7  
Üye
76 mesaj
fahri_242
bedava domain veren çok bilinen bir site var arkadaşlar.

bu domain vermiyo. sadece kendi web sitenizi yapabiliyorsunuz.

domain demek www.xxxxxxxxx.com demektir.

by_antiseptic
02-02-2008, 20:31   |  #8  
Üye
76 mesaj

ayrıca domainin varsa www.byethost.com dan bedavaya reklamsız host alıp dns yönlendirmesi ile ekleyebilirsiniz.

fordt
28-10-2008, 11:26   |  #9  
Yeni Üye
22 mesaj

bedava ve reklamsız php&mysql destekli http://www.000webhost.com/87796.html

omer_6134
29-10-2008, 21:18   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj
by_antiseptic
bu domain vermiyo. sadece kendi web sitenizi yapabiliyorsunuz.

domain demek www.xxxxxxxxx.com demektir.

Verdiğin siteyi sallerken bile düşün :)

Kahkaha