bekleme modunda sorun var lutfen yardim edin...

e1ektronick
19-05-2010, 23:54   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

merhaba arkadaslar bilgisayari ilk aldigimdan beri xp professional isletim sistemini kullaniyordum bekleme modunada alismistim gercekten buyuk bi kolaylik sagliyordu, baslattan "bilgisayarı kapat" yazisina tikliyordum gelen ekranda bekleme ikonuna tikliyordum ve yazilimsal ve donanimsal olarak hersey kapaniyordu, acmak icin power tusuna basiyodum ve acildiginda kaldigim yerden basliyordum.

ama xp den sonra windows 7 isletim sistemini kurdum ama bekleme ozelligini kullanamaz oldum. Nasil mi?

baslattan kapat dugmesi icinden hazirda beklet i seciyorum pc kapaniyor ama kapandiktan 2 sn sonra kendiliginden aciliyor ve kullanici adimin altinda sifre isteyen birsekilde aciliyor.

[/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us

xp de acilmiyordu ta ki ben power tusuna basana kadar.

biosta veya guc ayarlarinda bir cok arastirma yaptim ama ve ogrendiklerimi uyguladim fakat  nafile farkli bir yorum ve cozum bekliyorum lutfen yardim edin.

konumu surekli izleyecegim.

Son Düzenleme: e1ektronick ~ 19 Mayıs 2010 23:57
e1ektronick
25-05-2010, 22:53   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

arkadaslar ben olayin hangi sorundan kaynaklandigini buldum. Anakart yeni bekleme modunu (xp professional'deki uyku modunu yeni gelistirilen anakartlara uyumlu olmak uzere windows 7'de uyku ve beklemede fonksiyonlarini sentezlemisler ve yeni bir guc fonksiyonu ortaya cikmis) desteklemiyormus. ne ekran karti driveri(guncel) ne biosta guc secenekleri ne de aygit yoneticisindeki ayarlamalar. Hic biri ile alakasi yokmus.

ilginiz icin tesekkur ederim arkadaslar (benden once bu konuya bakan 28 kisi icin diyorum bunu). cok sagolun gercekten bu ilginiz bana kendi isimi kendim hallettmem gerektigini ogretti.